Naslovna    Vesti    Takmičenja    Garmisch–Partenkirchen, SG (ž): Najava trke
28

feb

2013

Garmisch–Partenkirchen, SG (ž): Najava trke

U petak se u Nemačkoj nastavlja ženski karavan Svetskog kupa trkom superveleslaloma.

Skijašice će u petak u nemačkom Garmisch–Partenkirchenu voziti superveleslalom kojim će se nadoknaditi otkazana trka iz Val d’ Iserea. Ovo je jedan od dva superveleslaloma koja će se održati u nemačkom ski centru ovog vikenda uz jednu trku spusta.

Trka će se voziti na stazi Kandahar 2, sa startom na 1308, a ciljem na 770 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staze iznosi 2290 metara , a za trku je prijavljeno 52 skijašice.

Takmičenja u Garmischu biće nova prilika za fantastičnu Slovenku Tinu Maze da nastavi ovosezonsku dominaciju i borbu za nove rekorde koji su joj na dohvat ruke. Maze, koja ove godine nema konkurenciju među drugim skijašicama već je prethodnog vikendai i teoretski osigurala ukupnu pobedu u Svetskom kupu. Uz tri trke ovog vikenda Tina ima šansu da prva u istoriji najelitnijeg skijaškog takmičenja probije granicu snova od 2000 poena u jednoj sezoni.

Dve trke superveleslaloma koje se voze ovog vikenda biće  takođe i šansa za Tinu Maze da obezbedi mali kristalni globus u ovoj disciplini u kojoj je trenutno vodeća. Ako ne računamo Lindsey Vonn koja ima 4 boda manje od Maze, ali više ne figuriše za osvajanje malog globusa zbog povrede, najbliže pratilje Slovenki su Julia Mancuso koja zaostaje 65 bodova i Viktoria Rebensburg koja ima 96 bodova manje.

Pored nabrojanih skijašica dobre rezultate treba očekivati i od Anne Fenniner, Lare Gut, Fabienne Suter i Marie Hoefl-Riesch. Od skijašica iz regiona nastupiće Slovenke Ilka Štuhec i Vanja Brodnik sa startnim brojevima 29 i 51.

Početak trke je u 11:15 uz direktan prenos na Eurosportu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar