Naslovna    Vesti    Takmičenja    Cortina d’Ampezzo, 2xS, 2xSG: Najava trka
22

jan

2014

Cortina d’Ampezzo, 2xS, 2xSG: Najava trka

Najbolje svetske skijašice voziće u Cortini d’Ampezzo narednih dana četiri trke brzih disciplina.

Od četvrtka 23.01. počinje zgusnut program Svetskog kupa za skijašice u italijanskoj Cortini d’Ampezzo. Otkazivanje spusta i superveleslaloma u Garmisch-Partenkirchenu, kao i pomeranje dve trke u istim disciplinama koje su bile zakazane za prethodni vikend u Cortini, dovelo je do toga da će se skijašice takmičiti četiri dana za redom kako bi nadoknadile propuštena takmičenja. Devojke će od četvrtka do nedelje voziti po dva superveleslaloma i dva spusta.

Takmičenja u brzim disciplinama u Cortini se tradicionalno održavaju na jednoj od najpoznatijih staza u Svetskom kupu, čuvenoj Olympia delle Tofane. Staza, čiji početni deo prolazi između dve impresivne stene, počinje na visini od 2,320 metara nadmorske visine, a cilj se nalazi na visini od 1,560m, uz visinsku razliku od 760 metara. Ukupna dužina staze iznosi 2,660 metara.

U sredu je održan jedini trening spusta, ako ne računamo treninge koji su održani prethodne nedelje pre otkazanih takmičenja. Na poslednjoj zvaničnoj proveri iznenađujuće je najbrža bila Amerikanka Julia Mancuso, koja ove sezone nije bila ni blizu rezultata iz ranijih godina. Druga je bila Italijanka Johanna Schnarf, dok je treće najbolje vreme postavila Nemica Maria-Hoefl Riesch.

Za trke je prijavljeno pedesetak skijašica, a od devojaka iz regiona nastupiće Slovenke Tina Maze, Maruša Ferk i Vanja Brodnik.

Prvog dana takmičenja, u četvrtak 23.01. voziće se superveleslalom koji počinje u 10:15h. U petak je na programu spust sa početkom u 10:15h, dok će se u subotu održati još jedan spust koji počinje u isto vreme. Program u Cortini zatvara trka superveleslaloma u nedelju sa startom u 12:15h. Sve trke iz Cortine će direktno prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar