Naslovna    Vesti    Takmičenja    23. mesto za Nevenu Ignjatović na finalu Evropa kupa
08

mar

2013

23. mesto za Nevenu Ignjatović na finalu Evropa kupa

Nevena Ignjatović bila je 23. u finalnoj trci slaloma Evropa kupa, voženoj u nemačkom Lenggriesu.

U nemačkom Lenggriesu su u četvrtak i petak vožene poslednje dve slalomske trke ovogodišnjeg Evropa kupa za skijašice. Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović je posle 28. mesta u prvoj trci, u petak na finalu postigla još bolji rezultat i osvojila 23. mesto.

Nevena je u prvoj vožnji  bila 25., a u drugoj vožnji je skijala odlično ostvarivši 12. vreme. U veoma jakoj konkurenciji uz veliki broj devojaka koje redovno nastupaju u Svetskom kupu, prvo vreme trke ostvarila je Čehinja Sarka Zahrobska.

- Bilo je teško jer je sneg bio jako mekan. Bacali su so, ali je staza ipak pukla, tako da ovo nije bila baš trka gde možeš puno da se probiješ sa dobrom drugom vožnjom. Naročito danas kada su zaostaci u prvoj vožnji bili veliki. Eto, završila sam Evropa kup na 36. mestu, bilo je dobrih vožnji, ali isto tako i puno grešaka. Moram da pomenem da je po meni Evropa kup ove sezone bio jači nego prošle, barem one trke koje sam vozila. Od tih 35 plasiranih ispred mene, barem je 10 skijašica iz Svetskog kupa. Sada idem za Ofterschwang, gde ću startovati u slalomu u Svetskom kupu u nedelju - rekla je Nevena posle trke. 

Nevena sezonu u Evropa kupu završava na 36. poziciji u slalomu što je za nju dobar rezultat. Pobednica Evropa kupa u slalomu je Italijanka Michaela Azzola, dok je vodeća u generalnom plasmanu ovog takmičenja Austrijanka Ramona Siebenhofer.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar