Naslovna    Vesti    Takmičenja    Slovenke na pripremama u Južnoj Americi
14

avg

2013

Slovenke na pripremama u Južnoj Americi

Slovenački ženski ski tim sprema se na put u Južnu Ameriku gde će trenirati oko tri nedelje.

Ženska skijaška reprezentacija Slovenije ovih dana kreće put južne hemisfere gde će trenirati tokom avgusta i prvih dana septembra. Ekipu čine Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Bucik, Tina Robnik, Katarina Lavtar i Katja Horvat. Devojke će trenirati pod vođstvom glavnog trenera slovenačke reprezentacije, Andreja Možine.

Prva destinacija za slovenačke skijašice je Ushuaia u Argentini, gde će zajedno trenirati tokom dve nedelje. Nakon toga, Štuhec, Brodnik i Ferk odlaze da treniraju brze discipline u ski centar La Parva u Čileu, dok će ostatak tima nastaviti sa treninzima u Argentini. Slovenke su odradile trinaest nedelja kondicionih priprema pre početka treninga na snegu.

Ilku Štuhec i Marušu Ferk su mučile povrede prethodne sezone, ali izgleda da su problemi konačno prošlost i da su devojke spremne za važan deo priprema pred olimpijsku sezonu. Slovenačke skijašice ističu da su motivisane, uzbuđene i dobro fizički pripremljenje pred put u Južnu Ameriku, a Ana Bucik je posebno zadovoljna skijama za sledeću sezonu na čijem je testiranju radila sa proizvođačem Elanom.

Foto: sloski.si

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar