Naslovna    Vesti    Takmičenja    Slovenke završile prvi deo priprema u Argentini
26

avg

2013

Slovenke završile prvi deo priprema u Argentini

Slovenački ženski ski tim uspešno je okončao prvi deo priprema u Ushuaii na krajnjem jugu Argentine.

Ženska ekipa reprezentacije Slovenije iza sebe ima uspešno završenu prvu nedelju treninga, od ukupno tri, koliko će ostati na krajnjem jugu Argentine. U Ushuaii trenira sedam članica alpske reprezentacije, kako iz Evropa kupa tako i one najbolje koje nastupaju u FIS Svetskom kupu, pa su za potrebe ovih priprema spojene u jedan tim.

Fokus ovog prvog dela snežnih priprema, koje je vodio trener Denis Šteharnik, bio je na tehničkim disciplinama. Od reprezentativki tu su Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Katarina Lavtar, Ana Bucik, Tina Robnik, Vanja Brodnik i Katja Horvat. Glavni cilj bio je poboljšanje tehnike kao i što bolje ostvarenje zacrtanog plana i programa treninga.

Uslovi u Ushuaii su pravi zimski, u prvoj nedelji temperatura se kretala između -15 i +1 stepen celzijusa uz sneg skoro svakog dana.

Trener Šteharnik je nakon odrađene prve trećine priprema izjavio: - Po završetku prve nedelje priprema mogu da kažem da smo ostvarili zacrtani program. Veoma sam zadovoljan pristupom devojaka, sve su veoma motivisane. Prava je šteta što zbog povreda nisu bile u mogućnosti da nam se pridruže i Ana Drev i Anja Oman. -

Foto: SloSki

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar