Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ana Jelušić završila skijašku karijeru zbog zdravstvenih problema
16

apr

2012

Ana Jelušić završila skijašku karijeru zbog zdravstvenih problema

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić, objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su zdravstveni problemi sa astmom koji se u zadnjih godinu dana, koliko je Ana pauzirala, nisu poboljšali.

Skijanje je moja najveća ljubav, ali zdravlje je ipak važnije. Uz sve napore u godinu dana moje zdravstveno stanje nije se popravilo i zato sam donijela ovu odluku. Isto tako, u ovih godinu dana, koliko god mi je bilo teško ne biti na stazi, našla sam stvari koje me vesele na isti način kao natjecanja.

- Da mi je netko prije 10 godina rekao da će mi karijera ovako izgledati, vjerojatno se ne bih bunila pa vjerujem da se čovjek ponekad jednostavno mora zadovoljiti onim što mu je pruženo. Sretna sam, svaki dan je novi izazov i cilj mi je ostati usko vezana uz sport i skijanje. Mlada sam ušla u ovaj svijet i uvijek ću se tu osjećati kao kod kuće. Ako već ne mogu skijati, barem mogu i nadalje svoju energiju usmjeravati u nešto meni blisko.

- Ovim putem od srca zahvaljujem Hrvatskom skijaškom savezu i sponzorima na podršci koju su mi iskazali svih ovih godina - izjavila je Ana Jelušić u subotu na konferenciji u zagrebačkom Westin hotelu.

Ana karijeru nastavlja sa radom u Međunarodnom olimpijskom odoboru (IOC) i u Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) što je veliko priznanje najvažnijih svetskih sportskih organizacija Ani, kao i hrvatskom skijanju i sportu.

Tokom letnjih meseci Ana će raditi u Međunarodnom olimpijskom odoboru u Lausannei (SUI), u sportskom odelenju zadužena za Athletes' Career program. Pre Ane ova prilika u Međunarodnom olimpijskom odboru pružena je još samo francuskom biatloncu Vincentu Defrasneu. U sledeće dve skijaške sezone 2012/13. i 2013/14. Ana će nastaviti saradnju i s Međunarodnom skijaškom federacijom na poziciji medijskog koordinatora za alpsko skijanje. Ana je tokom čitave prošle sezone već radila kao spoljni saradnik u komunikacijskom sektoru FIS-a, gde je bila uključena u komunikacijski tim za alpsko skijanje.

Od najboljih rezultata u Aninoj karijeri treba pomenuti 3. mesto u Panorami (CAN) kao i 2. mesto osvojeno pred domaćom publikom na Sljemenu. Obe trke su bile slalomske u okviru FIS Svetskog kupa za skijašice. Takođe je značajno 4. mesto sa Svetskog prvenstva u Areu (SWE) iz 2007. godine.

Izvor: CroSki

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar