Naslovna    Vesti    Takmičenja    Val d’Isere, VSL, SL (m): Najava trka
13

dec

2013

Val d’Isere, VSL, SL (m): Najava trka

Skijaški Svetski kup u muškoj konkurenciji seli se ovog vikenda u Val d’Isere.

Francuski Val d’Isere, jedan od najpoznatijih ski centara u ovoj zemlji, ali i u Evropi, biće ovog vikenda domaćin dve muške trke Svetskog kupa. Skijaši će nastupati u tehničkim disciplinama, a prvog dana, u subotu, na programu je veleslalom, dok će se dan kasnije voziti slalom.

Trke će se kao i ranijih godina voziti na čuvenoj stazi La Face Olympique de Bellevarde, koja je odlično pripremljena u šta su takmičari mogli da uvere u petak tokom slobodnog skijanja. Start veleslaloma je na 2,292m dok se cilj nalazi na 1,842 metra. Startna kućica slalomske trke nalazi se nešto niže, na 2062 metra.

Što se tiče veleslaloma, na pamet pada samo jedno ime kao prvi favorit za pobedu. Naravno, radi se o Tedy Ligetyju, koji je i na početku nove sezone pokazao da je svet za sebe u ovoj disciplini, sa dve pobede u dva do sada održana veleslaloma. Ted voli La Face i Val d’Isere, ovakve strme staze njemu izuzetno leže i na njima gotovo da nema konkurenciju.

Pored Ligetyja, tu su i Marcel Hirscher i Alexis Pinturault kao verovatni kandidati za podijum, ali njihovi zaostaci u odnosu na Amerikanda iznosili su ove sezone i više od sekunde. Bode Miller je bljesnuo prošle nedelje u Beaver Creeku osvajanjem drugog mesta, pa će se u Val d’Isereu videti da li je taj njegov rezultat bio samo trenutak inspiracije ili nagoveštaj odlične forme.

Što se tiče slaloma, tu je Marcel Hirscher definitvno najveći favorit. On je u Leviju dominantno došao do pobede u jedinoj ovosezonskoj trci održanoj u ovoj disciplini. Pored njega, dobre rezultate treba očekivati i od njegovog zemljaka Maria Matta, Nemca Felixa Neureuthera, a možda se u borbu za podijum umeša i Ivica Kostelić.

Pored Kostelića, od takmičara iz Hrvatske u slalomu će nastupiti i Dalibor Šamšal.

U subotu je prvo na programu veleslalom sa početkom prve vožnje u 10:00h, dok drugi lauf počinje u 13:00h. Start prve vožnje slaloma u nedelju je u 9:30h, dok druga vožnja ove trke počinje u 12:30h. Sva dešavanja iz Val d’Iserea direktno će prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar