Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn ponovo operisana
16

jan

2014

Lindsey Vonn ponovo operisana

Amerikanka obavila operativni zahvat na povređenom desnom kolenu.

Osam dana pošto je i zvanično odustala od nastupa na predstojećim ZOI u Sochiju, Lindsey Vonn je obavestila svoje pratioce na društvenim mrežama da je operisala desno koleno sa kojim ima problema još od februara ove godine.

Prema rečima američke skijašice, operacija je protekla uspešno. Vonn sada predstoji odmor i rehabilitacija. Ona je ranije istakla da se nada da će biti spremna za sledeću sezonu Svetskog kupa i posebno za Svetsko prvenstvo koje se održava u njenom Vailu, u Koloradu.

Lindsey Vonn je pretrpela tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena kao posledica pada tokom nastupa u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Schladmingu u februaru ove godine. Taman kada se mislilo da je povreda prošlost i da će se američka šampionka u potpunosti vratiti takmičenjima, ona je doživela novu povredu istog kolena nakon pada na treningu u bazi američke reprezentacije u Copper Mountainu, Kolorado.  Tom prilikom je došlo no novog napuknuća prednjih ukrštenih ligamenata.

Lindsey je više od svega želela da nastupi na ZOI u Sochiju, tako da je pokušala da po svaku cenu odloži operaciju za period nakon Igara. Nastupi u Svetskom kupu, a posebno spust u Val d ‘Isereu, kada nije uspela da završi trku, pokazali su da je njeno koleno i suviše nestabilno da bi izdržalo opterećenja koje traži takmičenje na najvišem nivou. To je značilo i kraj olimpijskih nada za Linsey Vonn koja je rešila da se podvrgne operaciji i pokuša da bude maksimalno spremna za iskušenja koja donose sledeća sezona Svetskog kupa i Svetsko prvenstvo  na domaćem terenu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar