Naslovna    Vesti    Takmičenja    Povreda Lindsey Vonn ipak ozbiljnija
20

nov

2013

Povreda Lindsey Vonn ipak ozbiljnija

Amerikanka obnovila povredu tek oporavljenog desnog kolena.

Lindsey Vonn, koja je u utorak na treningu u Copper Mountainu doživela nezgodan pad, ponovo je povredila desno koleno, kao i u februaru ove godine na Svetskom prvenstvu u Schladmingu.

- Lindsey je pretrpela blago iščašenje desnog kolena, napuknuće prednjih ukrštenih ligamenata, manje ogrebotine na licu i nagnječenje lopatice posle pada. Ona će morati da se odmara nekoliko dana, a zatim će početi sa agresivnom fizikalnom terapijom. U zavisnosti od toga kako bude reagovala na terapiju, utvrdiće se kada će moći da se vrati treninzima i takmičenjima – rečeno je u izjavi PR tima američke skijašice.

Lekar američkog ski tima, Kyle Wilkens, takođe je potvrdio da će povratak aktivnim treninzima zavisiti od odgovora Vonnove na terapiju.

Četvorostruka pobednica Svetskog kupa, koja je provela celo leto radeći na rehabilitaciji povređenog kolena, posle jučerašnjeg pada odneta je na nosilima sa staze. Očevici su potvrdili da nakon pada nije mogla da se osloni na desnu nogu.

Lindsey je trebalo da se vrati takmičenjima u Beaver Creeku krajem ovog meseca. Iako nikakva izjava zvaničnika američkog ski tima po tom pitanju nije izdata, njen nastup je u trenutnim okolnostima malo verovatan.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar