Naslovna    Blog    Ski Oprema    Pet novih skija za super karvere
28

nov

2016

Predrag Gajić

Pet novih skija za super karvere

Ako ste ljubitelji tvrde uređene staze i skijate brzo, evo nekih modela na koje možete da računate.

Zimska sezona se bliži, pa smo odlučili da vam predstavimo neke novitete za ovu zimu. Pred vama je pet sjajnih novih skija za uređenu stazu koje će zadovoljiti različite profile skijaša, ali samo one koji odlično vladaju karvingom. Da bi uživanje bilo potpuno, potrebna je dobra tehnika i solidna kondicija, a to se podrazumeva kada fokus pada na karving modele visokih perfomansi.

1. HEAD I.Supershape Magnum

Kao što neko negde reče - Head Magnum je savršeno precizno oružje koje brzinu pretvara u uživanje. Sa ovom skijom dobri skijaši zaista mogu da uživaju ceo dan. Kao i ostali Head modeli, Magnum u 2017. ulazi sa promenama u dizajnu, ali mora se reći da je ovo potpuno nova skija. Zaboravite na stare Supershape modele. Ispod pancerica je nešto širi (74 mm), pa je radijus 13,1 metar na dužinu od 170 centimetara. Ova superiorna trkačka mašina izmamiće vam osmeh na lice, a u izradi su primenjeni i neki tehnološki noviteti. U takozvanu sendvič konstručciju ubačen je grafin, materijal izuzetnih karakteristika, a tu je već provereni KERS sistem koji omogućuje ubrzanje prilikom izvođenja zavoja.

2. ROSSIGNOL Hero Elite LT Ti

Ovde je već reč o Rossijevom modelu koji je namenjen onima koji preferiraju veleslalomse zavoje (radijus 19 m). Nova Prop tehnologija, kaže proizvođač, unapređuje katrakteristike skije prilikom uvijanja i činih ih prilagodljivijim na trenutne impulse. Ako bi u nekoliko reči trebalo opisati Elite LT TI, onda bismo upotrebili ove - super brza, sjajno držanje, moćna... Jedan od eksperata koji je imao prilike da ih isproba rekao je da su "raj za karvere". Dakle, pazite se skijaške policije, na ovim skijama lako mogu da vam oduzmu ski pas zbog prevelike brzine... :)

3.  DYNASTAR Speed zone 12 Ti

Speed zone 12 Ti nije najjača skija iz serije Speed zone, ali se nalazi ovde iz razloga jer je namenjena skijašima dobrog znanja, odnosno, nešto je prihvatljivija i lakša za vožnju od 16 i 14 Ti. Konstrukciju sa titanijumom u punoj dužini vuče od takmičarskih modela, što znači da nije za početnike, pa je i za nju potrebna solidna tehnika. Tehnologija Active suspension smanjuje vibracije, a novi Konect sistem uključuje vezove Look dual WTR. Kantne drže sjajno, a u zavoje prolazi veoma glatko. Međutim, prihvatljivije se ponaša kod širokih i srednjih zavoja, jer je radijus 15 metara.

4. VOLKL RC UVO White

Ako tražite sportski model, a opet skiju koja će vam oprostiti neke nepreciznosti, onda je to RC UVO White. Naravno, tu je već prepoznatiljiva Volkl UVO tehnoligija - Ultimate Vibration Object, koja smanjuje nepoželjne vibracije i zavoje čini glatkijim. Jezgro je Full Sensor Woodcore, uz čelično ojačanje. Radijus na dužinu od 170 cm iznosi 16,4 metara, što govori da je bliža veleslalomskim zavojima.

5. STOCKLI Laser SX

Inspirisana skicross dizajnom Laser SX namenjena je istinskim zaljubljenicima u tvrdu pistu. Izuzetno brza, odličnog držanja kantni, ali nešto manje težine od modela Laser GS, lakša je za vožnju i manje umara. Serija Laser sadrži šest modela, a ovaj je postavljen kao četvrti, ali je i dalje izuzetno kvalitetna brzinska mašina. Veoma lako se obara na kantne i uliva sigurnost u veleslalomskim zavojima. Stocklijeva nova tehnologija Turtle Shell prilagođava ponašanje skije u zavisnosti od tempa na stazi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar