Naslovna    Snowboard    Vesti    FIS Evropski kup u snowboard krosu
24

dec

2012

FIS Evropski kup u snowboard krosu

Najbolji snowboard kros vozači Evrope, proteklog vikenda su boravili u Cortini d'Ampezzo.

Pretposlednji vikend u 2012. godini bio je rezervisan za FIS Evropski kup u disciplini snowboard kros. Italijansko skijalište Cortina d'Ampezzo je od 21. do 23. decembra ugostilo najbolje kros vozače Evrope. Sjajni vremenski uslovi omogućili su odlične vožnje u dve finalne trke koje su vožene u subotu i nedelju.

U prvoj finalnoj trci kod dama najbolja je bila Italijanka Raffaella Brutto, koja je nastavila sjajan niz pobeda posle osvajanja Svetskog kupa u Montafonu pre dve nedelje. Druga je bila nemačka šampionka Luca Berg, dok je treće mesto pripalo Francuskinji Pauline Tilloy.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Poljak Mateusz Ligocki. Drugi je bio Konstantin Schad iz Nemačke, dok se na trećem mestu našao domaći takmičar Fabio Cordi.

Treći dan Evropskog kupa doneo nam je još lepše vreme i ponovo sjajne trke. U drugoj finalnoj trci kod dama je opet pobedila domaća takmičarka ali ovoga puta je to bila Michela Moioli. Druga je bila Elisa Ravel iz Francuske, a treće mesto pripalo je Austrijanki Katharini Neussner.

Kod momaka je poljski "top gun" Mateusz Ligocki opet pobedio. Drugi je bio Austrijanac Florian Jud ispred Italijana Luce Visintina na trećem mestu. Naših takmičara nije bilo na ovom takmičenju.

FIS Evropski kup se nastavlja 7. Januara 2013. godine u Davosu gde se vozi disciplina half pipe.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar