Naslovna    Vesti    Ostalo    Dvojica američkih takmičara poginula na glečeru Rettenbach
05

jan

2015

Dvojica američkih takmičara poginula na glečeru Rettenbach

Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19) smrtno su nastradali od posledica lavine na glečeru Rettenbach u blizini Soeldena.

Dvojica mladih američkih skijaša Ronnie Berlack (20) i Bryce Astle (19), koji su bili članovi ski tima SAD, poginuli su u ponedeljak u lavini u austrijskim Alpima. Incident se dogodio dok su trenirali na glečeru Rettenbach u blizini Soeldena.

Njih dvojica bili su u grupi šestorice skijaša, u jednom trenutku su skrenuli sa staze u dubok sneg i izazvali lavinu. Četvorica preostalih mladića uspeli su da skrenu i pobegnu od snežne mase koja je jurnula niz strminu, a Ronnie i Bryce nisu imali sreće.

- Obojica su bili izvanredni skijaši takmičari i sa jednakom strašču su skijali na stazi i van nje. Naša srca su u ovom tužnom trenutku s njihovim porodicama - izjavio je predsednik ski i snoubord asocijacije SAD Tiger Shaw.

Berlack i Astle su bili talentovani i pokušavali su da se probiju do pozicije koja bi im donela učešće u Svetskom kupu. Zato su vredno trenirali, a vest o njihovoj pogibiji šokirala je ski tim SAD.

- U potpunoj smo neverici. Svi smo bili jako bliski i povezani. Ne znamo kako će ovo uticati na ostatak ekipe. Ne možemo da poverujemo da ih više nema - s tugom je rekao direktor reprezentacije Patrick Riml, koji je odrastao u Soledenu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar