Naslovna    Vesti    Ostalo    Miloš Janković, koji je povređen u Chamonixu, oseća se dobro
14

jul

2012

Miloš Janković, koji je povređen u Chamonixu, oseća se dobro

Planinar iz Niša uskoro napušta bolnicu i vraća se u Srbiju

Srbin Miloš Janković, koji je povređen u lavini koja je u blizini vrha Mont Maudit ubila devet planinara, pretrpeo je lakše povrede i on će u nedelju ili ponedeljak najverovatnije napustiti bolnicu.

Njega je u medicinskoj ustanovi u Chamonixu posetio šef Konzulata Srbije u Strazburu. Konzul je pronašao Milošev izgubljeni pasoš, pa nema prepreke da se on uskoro vrati u Srbiju, odnosno Niš. Dežurni doktor bolnice u kojoj je smešteno devetoro povređenih alpinista rekao je za "Blic" da će Miloš u bolnici biti još dan ili dva.

- On je lakše povređen, njegovo stanje je stabilno i život mu nije ugrožen. Radi se o muškarcu starom 32 godine kojeg su spasilačke službe brzo našle, pa je, srećom, samo kratko vreme bio zatrpan snegom. On može da priča i biće u bolnici još dan ili dva - izjavio je ovaj lekar za “Blic” .

Četvoro alpinista za koje se verovalo da su nestali u lavini živi su jer se ispostavilo da je dvoje odustalo od uspona, a dvoje je izabralo drugu rutu od one na kojoj je poginulo devet osoba.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar