Naslovna    Vesti    Skijališta    Đokovići i Arapi grade hotele na Kopaoniku
06

mar

2014

Đokovići i Arapi grade hotele na Kopaoniku

Uskoro nove investicije na najvećem srpskom skijalištu. U maju počinje instalacija modernih sedišnica na stazama Krčmar i Gvozdac.

Na Kopaoniku bi u maju trebalo da počnu da se grade dva hotela, od kojih će jedan finansirati investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a drugi porodica Novaka Ðokovića, izjavio je Tanjugu vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

- Saradnja sa Emiratima je rezultat dugogodišnjeg investiranja u infrastrukturu na Kopaoniku i oni su odlučili tu da investiraju i mislim da će od maja započeti izgradnju novog hotela na lokaciji Jugobanke - kazao je Ljevnaić.

Skijališta Srbije će, prema njegovim rečima, od 1. maja započeti izgradnju dva nova šestoseda sa haubama i grejačima na stazama Krčmar i Gvozdac.

To preduzeće je investiralo i u nove adrenalinske zimsko - letnje sadržaje na Koponiku, a to su bob na šinama Zip-line i Tubing i korisnici su prezadovoljni, naveo je Ljevnaić.

- Imamo još jednog investitora, to je familija Ðoković koja će, takođe, od 1. maja, kada se završi sezona, započeti izgradnju hotela - rekao je on.

Ova zimska sezona na Kopaoniku je počela najranije zbog investiranja u sistem za veštačko osnežavanje, koji radi svakodnevno od 27. novembra prošle godine. Prošla zimska sezona je bila rekordna po broju posetilaca, a ova će biti na istom nivou, rekao je Ljevnaić dodajući da se ove zimske sezone očekuje na Kopaoniku oko 160.000 skijaša.

- Jedini smo ski centar u regionu koji trenutno radi i zbog toga imamo i mnogo više stranaca ove godine. Što se tiče poslovanja, od ove godine Skijališta Srbije pozitivno posluju i mogu da kažem da je negativno poslovanje prošlost - naglasio je on.

Na Kopaoniku trenutno radi 17 odlično uređenih staza i Kopaonik se izdvojio, kako je rekao, kao apsolutni lider u regionu za skijanje. U prethodnom periodu na Koponiku je svake godine broj skijaša rastao za oko 30 odsto. Ljevnaić je pozvao ljubitelje skijanja da dođu na Kopaonik i uvere se u odlične uslove za skijanje.

Izvor: Skijališta Srbije/Tanjug

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar