Naslovna    Vesti    Skijališta    Skijališta Srbije na Brezovici
03

apr

2014

Skijališta Srbije na Brezovici

Izražena je nada da će Republika Srbija pomoći da se za narednu zimsku sezonu izvrši remont postojoćeih žičara, izgradnja novih, kao i osposobljavanje hotelskog smeštaja.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić razgovarao je, tokom dvodnevne posete ski centru Brezovica, sa predstavnicima lokalne samouprave i zaposlenima u ovom skijalištu. Obilazeći postojeću skijašku infrastrukturu Ljevnaić je istakao da Brezovica predstavlja veliki potencijal za razvoj zimskog turizma. 

- Ova planina ima višestruku prednost. Prva je velika količina snega tokom godine, odlična konfiguracija terena za izgradnju novih staza i pogodnost za organizaciju brojnih međunarodnih takmičenja. Druga je blizina dva aerodroma i dva velika grada - naglasio je v.d. direktora Skijališta Srbije. 

Govoreći o daljem unapređenju skijališta na Brezovici, tokom razgovora izražena je nada da će Republika Srbija pomoći da se izvrše sve neophodne pripreme za narednu zimsku sezonu, što obuhvata remont postojoćeih žičara, izgradnja novih, kao i osposobljavanje hotelskog smeštaja. 

Potencijal ove planine su njeni prirodni resursi i sve što ona nudi. Njenim razvojem otvoriće se nova radna mesta, uposliti ljudi, a samim tim ekonomski ojačati srpske opštine na kojoj se Brezovica nalazi - zaključeno je. 

Ski centar Brezovica poznati je turistički centar na severozapadnoj strani Šar planine. Nalazi se nadomak opštine Štrpce na nadmorskoj visini od 1718 do 2.522 metara. Udaljen je oko 60 kilometara od Prištine i isto toliko od aerodroma u Skoplju. Dužina uređenih staza je oko 40 kilometara, a pojedine staze su duge i do 5 kilometara. Prosečan nagib staza je 38 odsto i po tome je ovaj centar jedinstven u ovom delu Evrope.

Izvor: Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar