Naslovna    Vesti    Skijališta    Verbier više ne želi da bude deo kompleksa Četiri doline
24

jun

2014

Verbier više ne želi da bude deo kompleksa Četiri doline

Zbog propalih pregovora oko raspodele prihoda od ski karata poznato skijalište želi da se osamostali.

Švajcarsko skijalište Verbier više ne želi da bude deo kompleksa Četiri doline. Verbier je prethodnu deceniju sa Nandazom, Veysonnazom i Thyonom činio jedinstvenu ski oblast u Alpima, ali je tome izgleda došao kraj.

Pregovori među skijalištima oko raspodele prihoda od prodaje ski karata nisu urodili plodom i čelni ljudi Verbiera odlučili su da se ponovo osamostale.

- Fokusiraćemo se na naš ski centar, jer pregovori sa jednim od naših partnera ne daju rezultate. Do početka sezone ima još dovoljno vremena, pa ćemo videti da li može da dođe do nekih promena, ali spremni smo da narednu zimu dočekamo kao samostalno skijalište koje nije u kompleksu Četiri doline – kaže portparol turističke organizacije Verbiera.

Interesantno je da se na zvaničnom sajtu Verbiera više ne nudi mogućnost kupovine ski karata za Četiri doline, već za Verbier Grand Ski. Posedovanje tog ski pasa ne uključuje povezivanje sa ostala tri skijališta. 

Zasad ne može da se tačno pretpostavi kakve će sve posledice imati ova odluka, ali će verovatno uticati na to da jedan deo skijaša i bordera baš zbog ovoga promeni planove za narednu zimu. Moglo bi se reći da se uprava Verbiera odlučila za riskantan potez jer bi ovako mogli da izgube značajan procenat off piste skijanja, po čemu je Verbier bio prepoznatljiv. 

Takođe, nejasno je da li će posetioci Verbiera ili ostalih skijališta koji su činili kompleks imati mogućnost kupovine dodatnog ski pasa kako bi mogli da skijaju po celoj regiji.

- Zabrinjava nas ova odluka, ali ima još dosta vremena i nadamo se da će ipak doći do dogovora. Smatram da u šanse da Verbier opstane kao samostalno skijalište male. Kompleks Četiri doline je klijentima nudio mnogo više i privlačila ih je mogućnost istraživanja drugih oblasti  – iskren je Guy Ordway, jedan od vlasnika ski škole u Verbieru. 

Ono što će mnoge neprijatno iznenaditi jeste cena novog ski pasa za Verbier Grand Ski, pošto ona iznosi skoro isto kao i cena ski karte za Četiri doline prošle sezone, a površina skijalita je značajno manja. Mnogi ipak veruju da još uvek ništa nije definitivno odlučeno i da se radi o borbi za veći deo kolača od prodaje ski karata.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar