Naslovna    Vesti    Skijališta    Ponovo zima u Alpima
26

mar

2014

Ponovo zima u Alpima

U poslednja četri dana znatna količina novog snega pala je u Alpima.

Loše vreme koje vlada u Alpima od petka donelo je nekim ski centrima čak  i do jednog metra novog snega. Snežna oluja počela je u petak u severo-zapadnom delu Alpa i zahvatila neke od glavnih ski centara u Francuskoj.

Loše vreme se ubrzo prenelo na Švajcarsku i Austriju u kojima su snežne padavine bile jedne od najobimnijih ove do sada generalno blage zime. U jednom trenutku u nedelju u Austriji je padalo oko 6cm snega na sat vremena.

U ski centrima Lech i St. Anton palo je oko pola metra novog snega. Slike koje dolaze iz ovih skijališta više liče na sredinu zime nego na kraj marta i značajno će produžiti ski sezonu u ovom delu Austrije.

Sneg je pao do samog mesta u Zell am Seeu, dok obližnji Kitzsteinhorn glečer ima oko 60cm novog snega.

Apsolutni rekorder poslednjeg snežnog naleta je austrijski glečer Hintertux na kome je palo čak 115cm snega u poslednjih nekoliko dana.

Sneg je prekrio i najpoznatije švajcarske ski centre, pa je tako St. Moritz dobio oko 75cm novog snega, a slično je bilo i u Verbieru. U Wengenu su snežne padavine dostigle 50cm, dok je Andermatt osvežio snežni pokrivač za 70cm.

Od snežne oluje profitirala su i neka italijanska skijališta. Livigno ima oko 50cm novog snega, ali sneg ipak nije zahvatio ski centre u južnim Alpima kao što su Sestriere i Sauze d’Oulx.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar