Naslovna    Vesti    Skijališta    Pariz i London dobijaju ogromna zatvorena skijališta
09

avg

2014

Pariz i London dobijaju ogromna zatvorena skijališta

U glavnim gradovima Francuske i Engleske biće izgrađene ogromne hale za skijanje i bordovanje.

Popularnost zatvorenih skijališta sve je veća pa zato ne čudi informacija da će Pariz i London uskoro dobiti ogromne hale sa skijaškim stazama. Prednost ovakvih centara je što ne zavise od vremenskih prilika i što su locirani u urbanim sredinama.

Izgradnju ski centra u Parizu preuzela je poznata holandska kompanija Snow World, koja već poseduje dva objekta u matičnoj zemlji Landgraaf i Zoetermeer

Vrednost investicije je oko 50 miliona evra, a zatvoreno skijalište biće izgrađeno u zapadnom Parizu. Zasad su planirane tri staze, ski lift, pripadajući hotel i šoping centar. Najduža staza biće dugačka 320 metara, a ona za početnike 100 metara.

Novi londonski zatvoreni ski centar biće lociran blizu olimpijskog kompleksa u istočnom Londonu. Planovi su zaista ambiciozini, pa se procenjuje da će za realizaciju projekta biti potrebno oko 200 miliona funti. Površna hale iznosiće oko 20.000 kvadratnih metara, a po veličini će biti slična onoj u Dubaiju.

Procenjuje se da će londonski centar imati kapacitet od čak tri miliona posetilaca godišnje, odnosno oko osam hiljada skijaša i bordera dnevno. Poređenja radi, zatvoreno skijalište u zapadnom Londonu Hemel Hempstead može da primi 600 ljubitelja zimskih sportova dnevno ili oko 220 hiljada godišnje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar