Naslovna    Vesti    Skijališta    Ski Opening na Kopaoniku bez skijanja
04

dec

2014

Ski Opening na Kopaoniku bez skijanja

Danas počinje Ski Openingu na Kopaoniku. Nema skijanja zbog nedostatka snega.

Petu godinu za redom MK Mountain Resort u saradnji sa JP Skijališta Srbije, organizuju Ski Opening Kopaonik, koji počinje ovog vikenda. Najavljeni su koncerti, dnevne i noćne žurke, sportska takmičenja i brojne vredne nagrade. Prošle godine, Kopaonik je u toku manifestacije Ski Opening, posetilo skoro 15000 gostiju, dok se ove godine očekuje i jos više gostiju iz zemlje i regiona.

Na žalost, "loše" vremenske prilike nisu dozvolile najavljeno današnje otvaranje skijaških staza na Kopaoniku. Usled nedostatka prirodnog snega i vremenskih uslova u kojima nije moguće praviti veštački sneg, skijanja na Kopaoniku, bar za sada, neće biti.

JP Skijališta Srbije, u želji da izađu u susret svim posetiocima Kopaonika i da, kao i svake godine, i ovaj početak ski sezone bude u znaku dobrog skijanja, donelo je odluku da produži period trajanja Ski openinga do četvrtka, 11. decembra. Do tada će važiti popust od 70 posto na cene ski karata za ovaj period. Takodje, Skijališta Srbije će svim posetiocima u petak 5.12. pokloniti besplatne vožnje na bobu na šinama, zip lajnu i tjubing stazi, a na raspolaganju je i žičara Pančić za panoramsku vožnju.

- Što se tiče puštanja skijališta u rad, mi smo, u tehničkom smilsu, potpuno spremni. Pre 10 dana smo osnežavavali staze, ali nam trenutna temperatura ne ide na ruku. Čim se budu stekli uslovi, a po prognozi je to u nedelju, nastavićemo sa pripremanjem staza za puštanje u rad. Ljubitelje skijanja i borda ove sezone na Kopaoniku očekuje puno novina. Iza nas je godina velikih investicija, pa se sa tim završavaju radovi na izgradnji dve šestosedne žičare na lokacijama Krčmar i Gvozdac. Radovi su u završnoj fazi, pa će od nove godine ljubitelji ovih staza moći da uživaju u vožnji na inastalacijama poslednje generacije sa haubama i grejačima na sedištima. Umesto stare dvosedne žičare na Krčmaru postavlja se šestosed kapaciteta 1800 skijaša na sat, a ista žičara postavlja se i na lokaciji Gvozdac. Dužina žičare Krčmar je oko 2 hiljade metara, dok je dužina instalacije na Gvozdcu oko 1300 metara. Zamenom starih instalacija, značajno povećavamo kapacitet skijaišta za gotovo 3600 skijaša na sat. Radi što većeg komfora i bezbednosti skijaša, za ovu sezonu proširujemo  staze u samom centru skijališta, pa će tako staze Karaman greben, Pančićev vrh i vezni put Karaman greben i Mali karaman biti šire za po 5 metara. Takođe, na radost svih skijaša i bordera, u toku je produženje staze Gvozdac, koja će od ove sezone biti duža za 400 metara. Pored ovih novina, za sve skijaše i bordere koji vole da skijaju na Jarmu i Gobelji, a naročito za naše najmlađe korisnike, postavlja se nova pokretne traka dužine oko 70 m koja će olakšati pristup ski liftu Jaram i poboljšati komfor i bezbednost skijanja. Za ovu sezonu, radi se i produženje Malog Jezera. Ova ski instalacija biće produžena za oko 60 metara i skijaše i bordere će izvlačiti do staze Sunčana dolina - rekao je povodom otvaranja sezone na Kopaoniku Dejan Ljevnaić, vd direktora JP Skijališta Srbije.

Ski-opening Kopaonik, sada već tradicionalna manifestacija, prvi put je održana 2010. godine. Po ugledu na popularne evropske ski centre koji svake godine obeležavaju otvaranje svojih ski-sezona, ova manifestacija je za samo par godina postala prepoznatljiv turistički brend Kopaonika, koji u periodu od četiri dana ugosti značajan broj ljubitelja zimskih čarolija iz Srbije i celog regiona.

Pogledajte kako je bilo prošle godine na Ski Openingu - Kopaonik Ski Opening 2013.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar