Naslovna    Vesti    Skijališta    Skijanje u Alpe d’Huezu za vikend!
29

jun

2012

Skijanje u Alpe d’Huezu za vikend!

Ovog vikenda u francuskom skijalištu Alpe d’Huez povodom otvaranje letnje sezone biće omogućeno promotivno skijanje na glečeru Sarenne.

Zahvaljujući obilnim snežnim padavinama koje su zimus pogodile ovaj deo francuskih Alpa (palo je ukupno više od 10m snega), na glečeru Sarenne iznad Alpe d’Hueza u subotu i nedelju biće otvorene 2 staze, prvi put od 2005. godine.

Skijanje će biti moguće na gornjem delu staze Sarenne do početne stanice četvoroseda Herpie koji će biti u funkciji kako bi izvlačio skijaše do vrha. Takođe, za skijaše će biti otvorena čuvena neuređena staza Tunnel koja prolazi kroz planinu i spušta se do početne stanice gondole Pic Blanc (2700m) koja takođe ide do vrha glečera. Gondole Troncon 1 i 2 izvlačiće skijaše iz Alpe d’Hueza upravo do ovog mesta.

Radno vreme skijališta će biti od 7:45h-12:30h a svi zainteresovani moraju se prethodno registrovati na sajtu koncesionara skijališta, SATA SKI, jer je broj mesta ograničen. Cena jednodnevnog ski pass-a je 25€ za decu i odrasle a 5€ za seniore starije od 72 godine. Pogledajte galeriju jučerašnjih slika sa glečera na Facebook-u.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar