Naslovna    Vesti    Skijališta    Uragan Sandy otvara ski centre
31

okt

2012

Uragan Sandy otvara ski centre

Skijališta Severne Karoline zbog iznenadnih snežnih padavina staze otvaraju ranije nego ikada.

Dok uragan Sandy pravi haos po istočnoj obali SAD, ima onih koji će od njega, verovali ili ne, imati i koristi. Radi se o ski centrima na južnoj strani Appalachian planine u Severnoj Karolini. Naime, uragan je doneo mnogo veće količine snega nego što je iko očekivao, pa će skijališta biti otvorena ranije.

Očekuje se nova snežna oluja, pa će, prema procenama stručnjaka, snežni pokrivač doseći visinu od čak jednog metra, što se ne pamti za ovaj deo godine. Ski centri Severne Karoline i Virdžinije su uglavnom imali velikih problema zbog nedostatka snega i viskohih temperature, ali sada im je Sandy pomogla da otvore staze već početkom novembra.

- Ove godine skijaši i borderi će moći da uživaju na našim stazama već za Noć veštica, a to se nije dogodilo u poslednje 43 godine – kaže Kim Jochl, portparol ski centra Sugar Mountain.

Ipak, mnogo žalosnija slika vlada na samoj istočnoj obali SAD, gde je nastradalo tridesetak ljudi, a ukupna šteta bi mogla da dosegne iznos od neverovatnih 20 milijardi dolara.

Foto: AP

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar