Naslovna    Vesti    Skijališta    Madonna di Campiglio i Livigno krenuli sa radom
18

nov

2012

Madonna di Campiglio i Livigno krenuli sa radom

Zahvaljujući dobrim snežnim uslovima, još dva italijanska skijališta, Livigno i Madonna di Campiglio, otvorila su svoja vrata za skijaše i bordere.

Čuveno italijansko skijalište iz sistema Dolomiti Superski, Madonna di Campiglio, počela je sa radom ovog vikenda. U pogonu su staze na delu Passo Groste koje opslužuju Groste gondola i Groste Express 6-sedešnjica. Za sada će skijalište biti otvoreno samo tokom vikenda a od 01.12. kada je i zvaničan početak sezone, planirano je da skijalište krene da radi svakodnevno.

Sve ljubitelje Freestyle-a posebno će obradovati činjenica da je otvoren skoro kompletan Ursus snowpark. Jednodnevni ski pass košta 26€ za odrasle a 14€ za decu. Da podsetimo, Madonna di Campiglio će ponovo, nakon nekoliko godina pauze, ponovo ugostiti najbolje skijaše iz karavana Svetskog kupa na čuvenoj stazi Tre u utorak, 18.12.2012.

Livigno, je takođe krenuo sa radom, čak tri nedelje pre zakazanog zvaničnog otvaranja. Ski pass je besplatan a za sada je otvorena staza Tagliede koja se nalazi na delu skijališta po imenu Carosello 3000 kao i 5km staza za nordijsko skijanje. Sledećeg vikenda, tačnije u subotu. 24.11.2012, planirano je otvaranje kompletnog skijališta.

Dobre uslove u ovom italijanskom ski centru na granici sa Švajcarskom, iskoristili su italijanski takmičari Roberto Nani, talentovani mladić upravo iz ovog mesta, Cristian Deville, pobednik prošlogodišnjeg slaloma u Kitzbuehel-u kao i nove nade italijanskog skijanja Riccardo Tonetti i Alex Zingerle. Naime, oni su poslednja četiri dana trenirali upravo na stazi Tagliede od 7-10h ujutru a kako je to izgledalo možete pogledati na videu ispod.


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar