Naslovna    Vesti    Skijališta    Val Thorens počeo sa radom
26

nov

2012

Val Thorens počeo sa radom

Proteklog vikenda jedan od najpopularnijih ski centara u francuskoj koji se nalazi u sastavu Tri doline, počeo je sa radom.

Val Thorens je u subotu otvorio svoju pet meseci dugu sezonu kako dolikuje. 2.500 skijaša i bordera su posetila ovaj ski centar kako bi obeležili zvanični početak sezone.

Prošle godine u ovo doba ski centar je bio prinuđen da odloži zakazano otvaranje zbog toplog vremena i izuzetno malo snega na stazama koje nisu omogućavale bezbedno skijanje i bordanje.

Ove godine, međutim, to nije tako. Iako je bilo nešto toplije vreme tokom prethodne nedelje, sneg koji je pao ranije i izuzetna količina veštačkog snega, bila su garant da se u ovom ski centru osigura jedan od najboljih početaka sezone u prethodnih nekoliko godina

- Otvaranje sezone u Val Thorensu je praznik za sve ljubitelje belih sportova i na pravi način označava početak skijaške sezone u čitavoj Evropi - izjavio je direktor tourist office-a ovog francuskog skijališta, Grégory Guzzo, neposredno po otvaranju ski liftova.

Skijašima i borderima je na raspolaganju 25km staza uz visinsku razliku od čak 700m. Topovi za sneg su radili na maksimumu kako bi sve ove staze bile otvorene.

- Napravili smo više od 500.000m3 veštačkog snega da osiguramo fantastično otvaranje ovog vikenda sa najvećim mogućim brojem staza otvorenim za sve skijaške entuzijaste koji su došli iz daleka da nas posete - izjavio je direktor kompanije Société des Trois Vallées koja upravlja ovim ski centrom, Jean Bourcet.

A treba pomenuti da je nekolicina odabranih srećnika, još pre zvaničnog otvaranja, bila u prilici da tokom četvrtka i petka isproba 12km staza tokom takozvana dva „ski preview“ dana. To su uglavnom bili francuski takmičari koji voze Evropa kup kao i članovi lokalnih ski klubova.

Tokom vikenda, u okviru „Ski Force Winter Tour-a“, bilo je omogućeno testiranje najnovijih modela skija čak 16 najpoznatijih proizvođača a za dobru atmosferu pobrinuli su se lokalni DJ-jevi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar