Naslovna    Vesti    Skijališta    U Francuskoj izgrađena još dva iglu sela
09

jan

2013

U Francuskoj izgrađena još dva iglu sela

U regiji Paradiski možete da prenoćite u krajnje neobičnom smeštaju.

Dosadio vam je boravak u apartmanima, hotelima, privatnim kućama. Na skijanju tražite nešto novo, zanimljivo, što još niste probali. Spavanje u igluu zvuči dovoljno interesantno?

U evropskim ski-centrima ima sve više iglu sela, a dva najnovija izgrađena su u ski regiji Paradiski u francuslim Alpima. Jedno u Les Arcsu, a drugo u La Plagneu.

Les Arcs je malo mesto u blizini Arca 1950, a u njemu je niklo veliko iglu-selo, koje nudi spektakularan pogled na Mont Blanc. Namenjeno je većim grupama turista, a do njega je moguće doći pešice, na skijama ili specijalnim toboganom. 

Iglu selo u La Plagneu radi već tri godine, ali je ove zime kapacitet proširen, pa tako može da ugosti 25 osoba, jer sada ima pet iglua. Radi se zapravo o nekoj vrsti restorana u kojem mogu da se probaju tradicionalna jela, a radno vreme je "noćno". Počinje u 18, a završava se u 8 časova narednog dana.

Ukoliko poželite da provedete noć u igluu, doživećete nezaboravno obasjavanje vrhova Mont Blanca prvim jutarnjim suncem. Cene variraju, kreću se od oko 40 evra za večeru, preko 80 za polupansion, i 120, ako želite da ceo iglu bude samo vaš.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar