Naslovna    Vesti    Skijališta    Ogulinci nastavljaju sa uređenjem skijališta Vučići
02

maj

2013

Ogulinci nastavljaju sa uređenjem skijališta Vučići

Zahvaljujući vrednim entuzijastima iz Ski kluba Ogulin, svi skijaši i borderi iz Ogulina i okoline, sledeće ski sezone će imati još bolje uslove za skijanje.

Vredni članovi skijaškog kluba Ogulin, u nedelju 28.04.2013., radili su na uređenju skijališta Vučići. Kao što je i bilo planirano za prvu fazu daljeg uređenja skijališta, produžena je skijaška staza “Kuti” za još 100 m, sa postoječih 200 m na sada već 300 m, te je očišćena od drveća i granja.

Ogulinci su trenutno u pregovorima sa drugim vlasnikom te planiraju dodatno produžiti skijašku stazu za još nekih 200m. Tako bi konačno dobili stazu dužine od oko 550m, uz visinsku razliku od oko 200m, što je norma za održavanje svih većih takmičenja od strane Hrvatskog skijaškog saveza.

Probijen je i proširen prilazni put tako da je sad u planu da se stavi mehanizacija na stazu koja će je u potpunosti izravnati i iznivelirati. Proširenje puta je prvenstveno planirano za ulaz ratraka za uređenje skijaške staze. Takođe je malo dotjeran i prihvatni centar bajta. Za drugu fazu uređenja koja će uslediti ubrzo, radiće se na produžavanju staze, postavljanju rasvete na očišćeni deo staze te ravnjanje staze.

U trećoj fazi izgradnje planirano je napraviti procep kroz šumu za monitiranje nove skijaške žičare.

- Skijalište će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje kao i sav ostali popratni sadržaj. Možemo se pohvati da smo ove godine na skijalištu imali u par navrata veći broj djece na stazi nego odraslih osoba što dovoljno govori o posjećenosti i interesu mladih za skijanjem, bordanjem i sankanjem - saopštili su iz Ski kluba Ogulin.

Inače ovo skijalište se nažalost i dalje finansira isključivo od članova kluba i zaljubljenika u snežne sportove.

I dok HOC “Bjelolasica” i dalje čeka neko bolje vreme, Ogulinci su još jednom pokazali šta se sve, uz dosta rada i truda, može napraviti.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar