Naslovna    Vesti    Skijališta    U Tignesu prodaju stare kabine gondole za 400 evra
17

avg

2013

U Tignesu prodaju stare kabine gondole za 400 evra

Legendarni lift Aeroski biće zamenjen modernijim, pa su kabine ponuđene nostalgičnim kupcima.

Ljubitelji zimskih sportova imaju priliku da u francuskom ski centru Tignes kupe sasvim neobičan suvenir – kabinu gondole. Naime, jedan od najpoznatijih liftova u Espace Killyju Aeroski biće zamenjen modernijim, pa su u Tignesu odlučili da potencijalnim kupcima ponude stare kabine po ceni od 400 evra i tako dodatno zarade, umesto da one završe na otpadu.

Svaka kabina široka je 1,7 metara, dugačka dva, a visoka 2,6 metara. Idealna je za ukras u dvorištu, pa ne treba sumnjati da će ubrzo pronaći nove vlasnike.

Lift - gondola Aeroski povezivao je Tignes Le Lac sa susednim Val d’Isereom i bio je jedan od najprometnijih u regiji. Postavljen je još 1986. godine i sada se pojavila potreba za modernijim liftom za većim kabinama. Tako će u svakoj gondoli moći da sedi deset ljudi, umesto osam, koji su do sada morali da stoje. Kapacitet „žice“ biće 3.300 skijaša i bordera na sat, a ceo put prelaziće za samo 5,5 minuta.

- Nova stanica na dnu će biti smeštena nešto niže od stare, tako da će pristup biti olakšan. Takođe, na vrhu će sam prilaz biti znatno proširen kako se ne bi stvarale gužve – kažu nadležni u Tignesu.

Mnogi koji su godinama koristili ovaj ski lift s nostalgijom su primili vest da gondola iz 80-tih ide u istoriju, ali za 400 evra jedna kabina može zauvek da ih podseća na stara vremena.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar