Naslovna    Vesti    Skijališta    "Sidro" u Tignesu povredilo šest ljudi
19

okt

2013

"Sidro" u Tignesu povredilo šest ljudi

Kabl sa žičare ispao iz ležišta, a šestoro skijaša pretrpelo povrede.

Šest osoba povređeno je kada je spao glavni kabl sa „sidra“ Rosolin u francuskom skijalištu Tignesu. Jedna devojčica helikopterom je prebačena u bolnicu, ali je tokom dana puštena na kućno lečenje.

Incident se desio u subotu pre podne, a očevici kažu da je deo kabla iskočio iz ležišta i da se srušio na zemlju. Neki skijaši, koji su žičarom krenuli ka vrhu, doživeli su povrede, posekotine i modrice, ali, srećom, ne opasne po život. Jedna 15-godišnja devojčica odmah je prevezena u bolnicu.

- Pošto se sumnjalo da ona ima povredu leđa, helikopterom je prebačena u bolnicu St.-Jean-de-Maurienne, ali kada je utvrđeno da povrede nisu opasne, puštena je kući. Žičara je odmah zatvorena, a biće utvrđeno zašto je došlo do ove nesreće – rekao je Alexandre Bernand, predstavnik kompanije koja održava ski liftove u Tignesu.

Iako su snežne padavine najavile sjajnu sezonu, u Tignesu baš ne ide sve ako je planirano. Najpre je došlo do otkazivanja X-Games, navodno zbog finansijskih problema, potom se desila ogromna lavina, o čemu smo već pisali.

Interesantno je da ovo nije prvi slučaj iskakanja kabla na „sidru“ Rosolin. Nešto slično desilo se u leto 2012. godine, kada je povređeno 12. ljudi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar