Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kranjska Gora, VSL SL (ž): Najava trka
31

jan

2014

Kranjska Gora, VSL SL (ž): Najava trka

Skijašice na Kranjskoj Gori u subotu voze veleslalom, a u nedelju slalom u kojem će učestvovati i Nevena Ignjatović

Nastavak Svetskog kupa za skijašice ovog vikenda obeležen je tehničkim disciplinama. Najbolje takmičarke već su u Kranjskoj Gori, gde ih u subotu čeka veleslalom, a u nedelju slalom. Radi se o dve trke u okviru 50. Zlatne lisice, koja je trebalo da bude održana u Mariboru, ali je zbog loših vremenskih prilika sve prebačeno u Kranjsku Goru.

Filip Gartner, jedan od direktora FIS, izvršio je inspekciju staze Podkoren i dao odobranje za trke. Tako će u subotu prva vožnja veleslaloma početi u 10:00 h, a druga je na programu u 13:15, uz direktan prenos na Eurosportu.

Sasvim je jasno da se ovog vikenda sve vrti oko Tine Maze. Slovenačka heroina ima priliku da pred njenim navijačima konačno zablista punim sjajom. Tina je ove godine imala mnogo više razočaravajućih rezultata nego onih posle kojih je bila nasmejana. Međutim, trijumf u spustu u Cortini d’Ampezzo pre sedam dana vratio joj je dobar deo samopuzdanja. I ona sama je priznala da joj je pao kamen sa srca i da sada sa velikim uzbuđenjem čeka trke u Kranjskoj Gori. Ove sezone njen najbolji rezultat u veleslalomu je treće mesto u Sent Moritzu. Verovatno će u subotu jurišati na pobedu po svaku cenu, iako je na stazi Podkoren do sada ostvarila četvrto mesto u veleslalomu i peto u slalomu. 

- Ova staza je veoma zahtevna i ima strmih delovva, kakvih na Pohorju nema, ali sve ima svoju čar. Međutim, ako želite da budete najbolji morata da skijate jako dobro na svim stazama. Pobeda u Cortnini nije bila važna, ne samo zbog rezultata, već i zbog mira u timu i dala mi je mnogo na samopouzdanju  – rekla je Tina.

Svakako da je Slovenka jedna od favoritklinja, ali isto može da se kaže i za Jessicu Lindell-Vicarby, koja vodi u veleslalomu, tu je Maria Pietilae-Holmner, pa Tina Weirahter, Anna Fenninger, Lara Gut, Maria Hoefl-Riesch...Od devojaka iz regiona, osim Tine Maze, učestvovaće Ana Drev iz Slovenije, te Andrea Komšić iz Hrvatske.

Samo dan kasnije do izražaja će doći slalomašice, odnosno one devojke koje preferiraju ovu najzahtevniju disciplinu. Start prve vožnje zakazan je za 9:15 h, a drugi lauf počinje u 12:15. I ovu trku direktno će prenositi Eurosport.

Mikaela Shiffrin još nema 19 godina, a već je velika favoritkinja, ne samo ovog, već svakog slaloma. Amerikanka je u izvarednoj formi, na poslednje tri trke je dva puta pobedila i jednom bila druga. Za petama će joj verovatno biti Frida Hansdoetter, Marlies Schild, ali možda baš u nedelju zablista Tina Maze, koja je prošle godine bila druga u ukupnom plasmanu za ovu disciplinu. Učestvovaće i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović, koja je u Sestrijereu u Evropa kupu bila veoma dobra.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar