Naslovna    Vesti    Takmičenja    Miller: Razočaran sam
ZOI Sochi 2014
09

feb

2014

Miller: Razočaran sam

Legendarni Amerikanac svestan da je verovatno propustio poslednju priliku za olimpijsko zlato u spustu.

Bode Miller mora da se pomiri s činjenicom da kao jedan od najvećih skijaša svih vremena ostaje bez toliko željenog olimpijsog zlata u spustu. Bode, koji sada ima 36 godina, i koji se ovog leta žestoko pripremao s ciljem da na zalasku karijere zablista u Sochiju baš u ovoj disciplini, nije uspeo. Hteo je da uđe u istoriju, a ostvario je samo prosečan rezultat.

Da se računaju treninzi, oko Bodeovog vrata već bi visila najsjajnija medalja,  ali...

- Znao sam da imam šanse da pobedim. Skijao sam dobro, ali na kraju nisam uspeo. Zato sam razočaran. Ni sam ne znam gde sam pogrešio, jedino što je bilo drugačije u odnosu na treninge je vidljivost. Kad je ona dobra, tada skijam mnogo bolje – rekao je legendarni Amerikanac.

Austrijanac Matthias Mayer postigao je najveći uspeh karijere. Interesantno je da Mayer ove sezone nikada nije bio na najvišoj stepenici. A posrećilo mu se da se na nju popne baš u Sochiju. Razloga za tugu ima još jedan favorit Aksel Lund Svindal, koji je na svojoj koži osetio šta znači četvrto mesto na Olimpijskim igrama. Od bronze ga je delilo 19 stotinki.

- Žestoko sam se trudio da dođem do zlata. Međutim, naperavio sam previše grešaka. Pobeđen sam od trojice momaka koji su danas bili bolji. Dobro je što je jedan od njih moj sunarodnik. Tako da medalja ipak ostae u našoj kući – rekao je Aksel misleći na treće mesto Kjetila Jansruda. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar