Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kvitfjell, 2xS, SG (m): Najava trka
27

feb

2014

Kvitfjell, 2xS, SG (m): Najava trka

Svetski kup za muškarce biće nastavljen brzim disciplinama u norveškom skijalištu.

Najbolji svetski skijaši nisu mnogo uživali u pauzi posle Olimpijskih igara u Sochiju. Ovog vikenda na programu je zgusnut raspored trka. U norveškom Kvitfjellu biće održana dva spusta i superveleslalom.

Prvi spust gledaćemo u petak, a početak je u 11:45h, međutim, ono što će biti veoma nezgodno je loše vreme u ovom norveškom skijalištu. Zbog toga je i otkazan današnji trening spusta. Staza "Olympiabakken" u gornjem delu je bila prekrivena maglom, a i padala je slaba kiša, pa je FIS inspekcija u saradnji s predstavnicima takmičara odlučila da se trening ipak otkaže. Ako sve bude u redu, trening će biti održan pred samu trku, što će biti otežavajuća okolnost.

Drugi spust predviđen je za subotu na istom mestu u isto vreme, a ako vreme dozvoli, u nedelju će skijaši voziti još jednu brzu disciplinu - superveleslalom (početak u 11.30). Sve trke prenosiće direktno Eurosport i HRT 2.

Norvežani s pravom mnogo očekuju od Aksela Lunda Svindala i Kjetila Jansruda. To je njihov domaći teren, stazu poznaju odlično, ali na dobar rezultat pretenduju i drugi. Svindal je razočaran napustio Sochi pre završetka Igara i imao je više vremena da trenira za ove trke. U Kvitfjellu je pobedio samo jednom u karijeri i to prošle godine u supervelesllomu, tako da je izuzetno motivisan. Jansrud je osvetlao obraz Norveške u alpskom skijanju u Sochiju. Pomalo nenadano je iskočio ispred Aksela i uzeo zlato i bronzu, pa  mu sigurno neće manjkati samopouzdanja.

Biće ovo prilika da ponovo zablistaju Austrijanac Matthias Mayer, novi olimpijski pobednik u spustu ili srebrni Italijan Christof Innerhofer. Tu su i Bode Miller, Patrick Kueng... Lista kandidata za postolje nije mala.

   
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar