Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pobeda Švajcaraca u takmičenju timova
14

mar

2014

Pobeda Švajcaraca u takmičenju timova

Domaćin trijumfovao na revijalnom takmičenju skijaških timova u Lenzerheideu.

Na zvršnici Svetskog kupa u Lenzerheideu danas su usledila nova uzbuđenja. Za razliku od klasičnih disciplina danas je vožen Nation Team Event, revijalno takmičenje timova. Nastupalo je 7 reprezentacija a pobedu je odneo švajcarski tim.

Za svaku reprezentaciju vozilo je četvoro takmičara, po dva skijaša i skijašice, koji su se međusobno takmičili u paralel slalom. 

U prvom kolu tim Austrije je bio slobodan a parovi su bili: SAD – Francuska, Italija – Švedska i Nemačka -  Švajcarska. Svi dueli su bili poprilično neizvestni, a plasman u polufinale obezbedile su reprezentacije Italije, Švajcarske i SAD.

U polufinalu dosta se očekivalo od duela Austrija – SAD. Viđena je vrlo zanimljiva borba u kojoj su tesnu pobedu odneli amerčki skijaš i skijašice. Slično je bilo i u borbi Italijana i Švajcaraca gde su domaćini bili bolji i tesno se plasirali u veliko finale.

U takozvanom "malom" finalu sastali su se Austrija i Italija. Bolji su bili Austrijanci za koje su nastupali Bernadette Schild, Michaela Kirchgasser, Manuel Feller i Phillip Schoerghofer. Za poražene Italijane vozili su Chiara Costazza, Franceska Marsaglia, Roberto Nan i Luca de Aliprandini.

"Veliko" finale donelo je obračun Amerike i Švajcarske. Izuzetno motivisani Švajcarci nošeni domaćom publikom, bili su bolji i stigli do zaslužene pobede. Pobedu domaćinu doneli su Wendy Holdener, Denise Feierabend, Luca Aerni i Reto Schmidiger. Za drugoplasirani tim Amerike nastupali su Julia Mancuso, Mikaela Shiffrin, David Chodounsky i Tim Jitloff.

Sutra su u Lenzerheideu na programu ženski slalom i muški veleslalom.

Rezultati:

RankAthleteCountryResults
1 SWITZERLAND SUI 50.10
2 UNITED STATES USA 50.20
3 AUSTRIA AUT 50.30
4 ITALY ITA 50.40
5 SWEDEN SWE 50.50
5 GERMANY GER 50.50
5 FRANCE FRA 50.50
 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar