Naslovna    Vesti    Takmičenja    Operisan Bode Miller
17

nov

2014

Operisan Bode Miller

Amerikanac podvrgnut mikro hirurškom zahvatu leđa, trkama se vraća u januaru.

Bode Miller, legendarni američki skijaš, podvrgnut je hirurškom zahvatu kako bi se oslobodio bola prouzrokovanim diskus hernijom u donjem delu leđa. Miller će propustiti sve trke Svetskog trka do polovine januara, a prema prognozama njegovog tima, on bi mogao ponovo da se takmiči u Wengenu (16 – 18. januar).

Bila bi to prilika da se koliko-toliko pripremi za spust u Kitzbuehelu, koji je na programu nekoliko dana kasnije, a Milleru je ostao neispunjen san da trijumfuje u spustu na legendarnoj stazi Streif. Takođe, ostaće mu vremena kako bi dostigao željenu formu za Svetsko prvenstvo u Beaver Creeku i Vailu u februaru.

Bode je pokušao da izbegne operaciju, međutim, zbog bola u leđima, bio je prinuđen da propusti otvaranje sezone u Soeldenu, a kada su ga početkom novembra na jednom treningu leđa ponovo jače zabolela, bil je jasno da je hirurški zahvat jedino rešenje. 

Nezvanično, kod Amerikanca je primenjena mikro-operacija koja traje kratko i ne izaziva teže posledice. Na isti način operisan je i golfer Tiger Woods, kao i mnogi drugi skijaši koji su imali sličan problem.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar