Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller: Srce mi se cepa zbog propuštene šanse
25

jan

2014

Bode Miller: Srce mi se cepa zbog propuštene šanse

Legendarni Amerikanac ne može da prežali što nije pobedio u spustu na čuvenoj stazi Streif u Kitzbuehelu.

Sve je za Bodea Millera u Kitzbuehelu bilo idilično dok kroz cilj nije prošao Aksel Lund Svindal. Tada je legendarnom Amerikancu postalo jasno da od pobede na čuvenoj stazi Streif nema ništa. A još ga je više dotukla činjenica da je Hannes Reichelt baš u ovom trenutku odskijao trku života i pred nekoliko desetina hiljada Austrijanaca proslavio veliki trijumf.

Bode je bio prilično deprimiran shvativši da je zbog malih grešaka propustio jednu od najvećih prilika da pobedi na najspektakularnijem spustu u Svetskom kupu. S obzirom na to da ima 36 godina, a mlađi stalno nadiru, takvih šansi neće biti još puno. Imali smo priliku da budemo u ciljnoj ravnini i uz druge novinare razmenimo nekoliko reči s čovekom koji je odavno ušao u legendu svetskog skijanja.

- Čim sam prošao ciljnu ravninu bilo mi je jasno da ću verovatno propustiti ovu priliku. I to mi nije prvi put. Često mi se dešava da napravim glupe greške ničim izazvane. I to ne na zahtevnom delu staze. Imam 36 godina, pitanje je koliko ću puta još skijati ovde, to je stvarno srceparajuće – rekao je Miller posle trke.

Potpuno je drugačije bio raspoložen novi heroja Austrije Hannes Reichelt. Ima malo pobeda u spustu u karijeri, ali ih je ostvario na najtežim mogućim stazama – u Bormiju i Kitzbuehelu.

- Pa to je kao san. Svaki Austrijanac sanja pobedu u Kitzbuehelu pred ovoliko ljudi, a meni je to pošlo za rukom. Znate, kada trijumfujete na Streifu ulazite u legende – naglasio je presrećni Austrijanac.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar