Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lake Louise, 2xS, SG (ž): Najava trka
05

dec

2014

Lake Louise, 2xS, SG (ž): Najava trka

Kanadski Lake Louise ugostiće najbolje svetske skijašice predstojećeg vikenda.

U Lake Louiseu će se od petka do nedelje skijašice takmičiti u brzim disciplinama. Na programu su dva spusta (petak i subota) i jedna trka superveleslaloma (nedelja).

Pred trku spusta održana su dva zvanična treninga. Na prvom je najbrža bila Norvežanka Lotte Smiseth-Sejersted, dok je na drugoj proveri najbolje vreme ostvarila Slovenka Tina Maze. Trke u brzim disciplinama u Lake Louiseu biće idealna prilika za Maze da se “odlepi” u generalnom plasmanu Svetskog kupa u odnosu na najveće konkurentkinje Mikaelu Shiffrin i Katrhin Zettel koje ne nastupaju u brzim disciplinama.

Trke u Lake Louiseu obeležiće i povratak takmičenjima Amerikanke Lindsey Vonn posle gotovo godinu dana pauze zbog povrede i komplikovanih operacija kolena. Lindsey je nastupila na oba zvanična treninga i ostvarila 18., odnosno 8. vreme. Sigurno da za nju nema boljeg mesta za povratak takmičenjima od Lake Louisea u kome je do sada u karijeri pobedila neverovatnih 14 puta.

Prva trka spusta je na programu u petak u 20:30h, drugi spust se vozi u subotu u isto vreme, dok je superveleslalom na programu u nedelju u 19:00h. Sve trke će direktno prenositi Eurosport. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar