Naslovna    Vesti    Takmičenja    Val Gardena (S, SG), Alta Badia (VSL), Madonna di Campiglio (SL): Najava trka
19

dec

2014

Val Gardena (S, SG), Alta Badia (VSL), Madonna di Campiglio (SL): Najava trka

Svetski kup za muškarce se ovog vikenda seli u Italiju.

Italijanski Dolomiti biće u narednih nekoliko dana domaćin četiri trke Svetskog kupa u muškoj konkurenciji. Prvo će se u petak i subotu (19. i 20.12.) u Val Gardeni voziti trke spusta i superveleslaloma, zatim je u nedelju (21.12.) u obližnjoj Alta Badiji na programu veleslalom, a program zatvara slalom koji će se u ponedeljak (22.12.) voziti u Madonni di Campiglio.

Sve pomenute trke bile su do nedavno pod velikim znakom pitanja zbog problema s kojima su se organizatori suočavali zbog nedostatka snega u ovom delu Alpa. Međutim, velikim naporima ipak su uspeli da na vreme pripreme staze za takmičenje i tako dobili zeleno svetlo za održavanje trka.

Organizatori su najviše teškoća imali oko pripreme čuvene spustaške staze Saslong u Val Gardeni. Takmičari su prethodnih dana vozili samo jedan zvanični trening na ovoj stazi kako bi se ona što bolje sačuvala za same trke. Na jedinoj zvaničnoj proveri najbolje vreme ostvario je Amerikanac Steven Nyman. Drugi je bio vodeći u poretku obe brze discipline u Svetskom kupu, Norvežanin Kjetil Jansrud, dok je treće mesto osvojio Nemac Tobias Stechert.

Start obe trke u Val Gardeni u petak i subotu je u 12:15h. Prva vožnja velesaloma u Alta Badiji u nedelju na čuvenoj stazi Gran Risa počinje u 09:30h, dok druga počinje u 12:30h. Slalom u Madonni di Campiglio biće noćni, sa početkom prve vožnje u 17:45h, dok druga vožnja startuje u 20:45h. Sve trke će direktno prenositi HRT2 i Eurosport. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar