Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kranjska Gora, VSL, SL (m): Najava trka
13

mar

2015

Kranjska Gora, VSL, SL (m): Najava trka

Svetski kup za muškarce ovog vikenda gostuje u Sloveniji.

Kranjska Gora će ovog vikenda biti domaćin dve trke u muškoj konkurenciji Svetskog kupa. Na uvek dobro pripremljenoj stazi Podkoren voziće se veleslalom i slalom.

Kao i do sada, kada su u pitanju tehničke discipline, sve oči biće uprte u sjajnog Austrijanca Marcela Hirschera. On je trenutno vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa, iako je drugoplasirani Kjetil Jansrud prošlog vikenda značajno smanjio bodovnu razliku između njih. Kranjska Gora će predstavljati priliku za Hirschera da se ponovo odlepi u odnosu na Norvežanina kome tehničke discpline nisu jača strana.

Hirscher je vodeći u poretku veleslaloma i praktično je već osvojio mali kristalni globus u ovoj disciplini jer je teško za poverovati da drugoplasirani Ted Ligety može da nadoknadi skoro 200 bodova zaostatka u dve preostale trke u ovoj disciplini.

U poretku slaloma Hirscher se nalazi na drugom mestu ispred prvoplasiranog Nemca Felixa Neureuthera. Razlika između dvojice skijaša iznosi 66 bodova i nema sumnja da će se u preostale dve slalomske trke voditi velika borba za mali kristalni globus u ovoj disciplini.

U Kranjskoj Gori je u subotu na programu veleslalom sa početkom prve vožnje u 09:30h, a druge u 12:30h. U nedelju se vozi slalom, a raspored prve i druge vožnje je isti kao u veleslalomu, 09:30h, odnosno 12:30h. Trke će direktno prenositi Eurosport i HTV2.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar