Naslovna    Vesti    Takmičenja    Senzacija Ester Ledecke u superveleslalomu u PyeongChangu
PyeongChang 2018
17

feb

2018

Senzacija Ester Ledecke u superveleslalomu u PyeongChangu

Čehinja priredila najveće iznenađenje u dosadašnjem delu takmičenja na ZOI.

Ester Ledecka senzacionalna je pobednica ženskog superveleslaloma voženog na ZOI u PyeongChangu. Dvadesetdvogodišnja Čehinja krenula je sa starta sa visokim brojem 26 i šokirala do tada vodeću Annu Veith iz Austrije koju su svi već videli sa zlatnom medaljom oko vrata.

Ledecka je inače profesionalna snouborderka, svetska prvakinja u paralel slalomu, koja se skijanjem ozbiljnije bavi nekoliko godina i nastupa u Svetskom kupu u brzim disciplinama. Njen rezultat je još neverovatniji ako se uzme u obzir činjenica da nikada do sada nije bila na podijumu u Svetskom kupu, a najbolji plasman u superveleslalomu joj je bio 19. mesto. Trenutno je tek 43. u poretku ove discipline u Svetskom kupu. Ona će na ovim Olimpijskim igrama nastupiti i u takmičenju u snoubordu.

Anna Veith ostala je bez zlata za samo jednu stotinku i tako nije uspela da odbrani titulu osvojenu u Sochiju pre četiri godine. Deset stotinki sporija od nje bila je Tina Weiarther iz Lihtenštajna kojoj je pripala bronzana medalja. Četvrta je bila Lara Gut iz Švajcarske.

Lindsey Vonn, koja je takođe važila za jednu od favoritkinja prva je krenula niz stazu. Ona je vozila sjajno, ali je pred kraj napravila veliku grešku koja ju je sigurno koštala medalje, možda i one najsjajnije. Na kraju je osvojila 6. mesto sa 38 stotinki zaostatka za pobednicom. Razlike između takmičarki su inače bile jako male, pa se prvoplasiranih deset devojaka smestilo unutar zaostatka od samo pola sekunde.

Dame narednih dana očekuje pauza u takmičenjima i treninzi spusta pre trke u ovoj disciplini koja je na programu 21. februara.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar