Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller se oženio, povratak takmičenjima neizvesan
08

okt

2012

Bode Miller se oženio, povratak takmičenjima neizvesan

Posle skorašnje veridbe sa odbojkašicom Morgan Beck , najpoznatiji američki skijaš je od juče oženjen čovek.

Bode Miller je u subotu boravio u Minneapolis-u, gde je okupljenim novinarima i navijačima odgovarao na pitanja, potpisivao postere sa svojim likom i upoznao šestoro dece i dva psa koja se zovu po njemu. Okupljenoj deci je dozvolio da nose njegove medalje osvojene na Olimpijskim Igrama u Vankuveru.

Kada su ga pitali za svadbene planove Bode je rekao:

Svadba će biti na brodu. Prilično jednostavno. Neće biti nikoga. To će biti sutra.

Bode je takođe detaljnije pričao o problemima koje ima sa povređenim kolenom. Rekao je da oporavak od mikro operacije koju je imao krajem prošle sezone napreduje dobro, ali da će motriti kako se situacija odvija i da neće žuriti sa povratkom takmičenjima.

- Ta povreda kolena je trenutno najveća prepreka. Operacija koju sam imao je prošla prilično dobro i osim toga sam potpuno zdrav i nemam nikakvih drugih fizičkih problema. Od 2001. godine to koleno me je prilično bolelo. Mikro operacija je to sredila i kada oporavak bude završen noga će mi biti u dobrom stanju posle mnogo godina. Moja verenica Morgan je takođe sportista, tako da ona razume sve to. Nema pritiska sa njene strane oko toga da li ću skijati ili ne.

- Svaki sportista koga znam je pokušao da se prerano vrati posle operacije. Vrate se prebrzo i ponište sve dobro što je urađeno operacijom, tako da sam ja nekako u sivoj zoni što se tiče povratka. Radije bih dodatno sačekao nego ubrzao stvari i rizikovao da se situacija ponovo pogorša.

Miller je rekao da je njegov lekar ponovo prošle nedelje pregledao unutrašnjost kolena specijalnom kamerom i zaključio da sve površine izgledaju dobro. Bode je i dalje oprezan zbog velikih bolova koje je trpeo prethodnih sezona.

Sada je najvažniji oporavak od povrede kako bi moje koleno moglo da funkcioniše savršeno do kraja života – rekao je američki skijaš.

Bode je obavestio novinare da će nastaviti da se priprema kao da će učestvovati u svakoj predstojećoj trci, ali da je moguće da se neće uopšte takmičiti.

- Nikad nisam krio te stvari. Ne znam da li ću se takmičiti u svakoj trci ili u nijednoj. Pripremam se kao da ću skijati u svakoj trci, ali to radim tako da ne vršim pritisak na nogu. Imao sam sezona u kojima uopšte nisam stao na skije za spust do dolaska na takmičenje u Lake Louise-u.

Kako stvari stoje, izgeda da se Bode neće ponovo takmičiti dok ne dobije potvrdu od lekara da je povreda kolena definitivno iza njega.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar