Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bode Miller spreman za veliki povratak
14

avg

2013

Bode Miller spreman za veliki povratak

Legendarni američki skijaš trenira žestoko i očekuje da bude potpuno spreman za Svetski kup i Olimpijske igre.

Legendarni američki skijaš Bode Miller čvrsto je odlučio da na početku nove sezone bude potpuno spreman. Bode ovog leta žestoko trenira, očevidci kažu da je smršao oko devet kilograma i da već godinama nije izgledao tako dobro.

Pored toga, konačno se otarasio problema s levim kolenom i ono ga više ne boli, a to je osećej koji olimpijski i svetski šampion nije iskusio već 12 godina. Bode će u oktobru napuniti 36 godina i mnogo toga će biti drugačije. Agresivnost je u njegovim genima, ali ovoga puta u novu sezonu ulazi sa mnogo više taktičnosti i manje rizika nego što je to bio slučaj ranije. Skijaće i za svog brata Chelonea, koji je u aprilu pronađen mrtav u kombiju.

- Apsorbovao sam mnogo njegove energije. Teško je, zaista teško i tako će biti zauvek. Svi koji su ga poznavali posvetili su deo života njemu – rekao je Miller posle jednog od treninga na Novom Zelandu.

Samo 18 meseci od operacije kolena, koja je u jednom periodu sugerisala i kraj karijere za jednog od najboljih spustaša svih vremena, Bode se oseća odlično, reklo bi se kao u najboljim danima.

- Pomalo sam se iznenadio koliko sam brzo povratio osećaj za vrhunsko skijanje. Definitivno je pravo vreme za povratak na stazu - dodao je čovek koji je 33 puta slavio pobede u Svetskom kupu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar