Naslovna    Vesti    Takmičenja    Grange ponovo na skijama, Bode propušta Soelden
11

okt

2012

Grange ponovo na skijama, Bode propušta Soelden

Jedan od najboljih slalomaša sveta je ponovo stao na skije posle povrede, dok će legendarni Bode Miller ipak propustiti otvaranje sezone u Söldenu.

Jean-Baptiste Grange je u sredu, na svoj rođendan, po prvi put stao na skije posle povrede kolena koju je pretrpeo na proleće. On se sa kolegama iz francuske reprezentacije trenutno nalazi u Tignesu. Grange je trenirao slalom, svoju najjaču disciplinu. Takođe je imao priliku i da oproba nove skije, s obzirom da je nedavno sa Rossignol skija prešao na Fischer. Prvi utisci su dobri, kako u pogledu oporavka od povrede tako i kada je u pitanju novi materijal. Posle treninga Grange je rekao je da se oseća odlično i da više ne oseća nikakav bol u kolenu.

Iako oporavak ide po planu, Grange i dalje ne zna kada će početi da se takmiči. Nije siguran da će uspeti da završi sa rehabilitacijom do prvog slaloma sezone u Leviju (FIN) koji je na programu za mesec dana. Sjajni Francuz ne želi da požuruje oporavak i vratiće se Svetskom kupu kada bude osetio da je potpuno spreman. Plan mu je da i u narednom periodu trenira u Tignesu.

Problemi sa kolenom odlažu povratak još jednom velikom šampionu, Bode Milleru. Bode će preskočiti prvi veleslalom sezone u Söldenu kako bi dodatno odmorio sveže operisano levo koleno koje ga je mučilo prethodne sezone. Legendarni Amerikanac će ipak biti prisutan na otvaranju sezone i baviće se PR aktivnostima sa sponzorima.

Millerov sponzor Head je saopštio da će skijaš trenirati u Söldenu ali da neće učestvovati u samoj trci. Direktor Race programa Heada, Rainer Salzgeber je izjavio da nastup u Söldenu za Millera ne dolazi u obzir, s obzirom da do sada nije bio u stanju da napravi ni jedan veleslalomski zavoj. Salzgeber je rekao da bivši svetski šampion u veleslalomu planira povratak takmičenjima tek 24. novembra kada su na programu brze discipline u kanadskom Lake Louiseu.

- Treba mu još vremena – izjavio je Salzgeber i dodao da Miller, koji ima 35 godina, još uvek ne planira penzionisanje i da želi da se takmiči na Zimskim Olimpijskim Igrama u Sochiju.

Bode je imao solidnu sezonu u spustu prošle godine sa fantastičnom pobedom u Beaver Creeku i još tri plasmana na podijum u spustu, superveleslalomu i superkombinaciji. Trenirao je nekoliko dana u Čileu pre dve nedelje, ali ne i tehničke discipline.

Bode je u poslednjih nekoliko sezona postao i malo izbirljiv pa je često završavao sezonu sredinom marta, nekoliko nedelja pre finala Svetskog kupa. Iako veteran, on je i dalje fantastičan skijaš sa neverovatnim osećajem za ravnotežu i sneg i sjajnom koordinacijom pokreta. Ako to želi, sigurno je da može još mnogo toga da postigne u Svetskom kupu, uključujući i pobedu na legendarnom Streifu u Kitzbühelu. Izazovni olimpijski spust u Sochiju takođe odgovara njegovom agresivnom stilu.

Možda je cilj legendarnog Amerikanca, kao i za njegovu zemljakinju Lindsey Vonn, da dočeka Svetsko prvenstvo 2015.  na domaćem terenu u Beaver Creeku gde bi mogao u velikom stilu da završi karijeru.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar