Naslovna    Vesti    Takmičenja    Sochi, SK (m): Pobeda i prvi globus za Kostelića
12

feb

2012

Sochi, SK (m): Pobeda i prvi globus za Kostelića

Pobednik superkombinacije vožene danas u Sochiju je vodeći skijaš u ukupnom i poretku discipline, Ivica Kostelić.

Obistinila su se predviđanja o žestokoj borbi hrvatskog skijaša i Švajcarca Beata Feuza, koji je danas ipak morao da se zadovolji drugim mestom. Današnja trka je odlučila osvajača malog kristalnog globusa u superkombinaciji koji zasluženo, kao i prošle godine, ide Kosteliću.

Kostelić je imao razloga za zadovoljstvo posle prve vožnje spusta, zauzevši 15. mesto sa 1.52 sekundi zaostatka za Feuzom koji je držao vodeću poziciju nakon prvog laufa. Već se tada naslućivao konačan ishod jer je malo ko očekivao da će prednost iz prve vožnje biti dovoljna Feuzu za pobedu, kada se zna koliko je Kostelić superioran u slalomu. Zadovoljstvo zbog pobede i osvajanja malog globusa Ivici je pokvarila povreda kolena zbog koje je sa bolnom grimasom ušao u cilj. Posle lekarskih pregleda znaće se o koliko se ozbiljnoj povredi radi, a prve informacije govore da je u pitanju meniskus. Bila bi prava šteta da Kostelić prerano završi sezonu u jeku borbe za globuse u generalnom plasmanu i slalomu.

U senci borbe Kostelića i Feuza ostao je Francuz Thomas Mermillod-Blondin koji je sjajnim dvema vožnjama zauzeo odlično treće mesto. Četvrto mesto osvojio je ItalijanMatteo Marsaglia, dok je do pete pozicije odličnom vožnjom u slalomu došaoBenjamin Raich. Bode Miller je još jednom razočarao, pošto posle 4. mesta u spustu nije uspeo da završi slalomsku vožnju.

Uspešan dan za hrvatsko skijanje kompletiran je 12. mestom Natka Zrnčića-Dima i 28. mestom Dalibora Šamšala.

Svetski kup za skijaše i sledećeg vikenda ostaje na istoku, kada se seli u bugarski ski centar Bansko gde su na programu trke slaloma i veleslaloma. Nadamo se da povreda Ivice Kostelića nije preozbiljna i da će se u finišu sezone nastaviti velika borba za kristalne globuse između njega, Marcela Hirschera i Beata Feuza.

Photo: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar