Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn na dobrom putu ka potpunom oporavku
08

maj

2013

Lindsey Vonn na dobrom putu ka potpunom oporavku

Najbolja američka skijašica svih vremena naporno radi kako bi bila u potpunosti spremna za Olimpijske Igre koje se naredne godine održavaju u ruskom Sochiju.

Lindsey Vonn, aktuelna pobednica Svetskog kupa u spustu i jedna od najboljih skijašica današnjice kaže da rehabilitacija dobro napreduje i da sve ide po planu kada su u pitanju pripreme za predstojeću Olimpijadu.

Posle teške povrede desnog kolena koju je pretrpela na Svetskom prvenstvu u Schladmingu u februaru, Lindsey je istakla da su joj Olimpijske igre primarni cilj i da se nada da će do februara sledeće godine biti potpuno spremna za odbranu olimpijske titule u spustu koju je osvojila u Vancouveru pre nešto više od tri godine.

Uporna Amerikanka je ovih dana izjavila da više ne mora da nosi štitnik za koleno sve vreme i da će se na sneg vratiti krajem leta. Smatra da će joj to pružiti dovoljno vremena da trenira za Sochi 2014.

- Još uvek sam na rehabilitaciji, stvari idu zaista dobro. Koleno zarasta lepo. Trebalo bi da počnem da skijam u septembru i sve ide po planu kada su u pitanju Olimpijske Igre u februaru - rekla je Lindsey novinarima na dobrotvornoj večeri u New Yorku.

- Upravo sam se rešila štitnika za koleno. Ovo mi je prvo putovanje bez njega, tako da samo jako uzbuđena. Nažalost, moj lekar želi da skijam sa njim neko vreme, tako da neće biti tako lako. Ne mogu da se otarasim štitnika u potpunosti, na moju žalost - dodala je Amerikanka.

Lindey Vonn je poslednjih nekoliko nedelja često na svojoj Facebook stranici objavljivala fotografije na kojima se može videti kako napreduje proces rehabilitacije.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar