Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn se vraća na sneg
29

avg

2013

Lindsey Vonn se vraća na sneg

Najbolja američka skijašica vraća se ovog vikenda treninzima na snegu posle oporavka od teške povrede.

Lindsey Vonn, četvorostruka osvajačica velikog kristalnog globusa i aktuelna pobednica Svetskog kupa u spustu, vraća se na sneg posle šestomesečne pauze. Amerikanka je pre vremena završila prethodnu sezonu zbog povrede ligamenata desnog kolena koju je zadobila tokom trke superveleslaloma na  Svetskom prvenstvu u Schladmingu u februaru.

Vonnova će se od početka septembra pridružiti ostatku američkog tima za brze discipline tokom njihovog tradicionalnog dvonedeljnog kampa u Portillu, Čile. Pored Lindsey Vonn, učesnice kampa su i Julia Mancuso, Stacey Cook, Leanne Smith i Laurenne Ross. Sa njima neće biti Alice Mckennis, pobednica spusta u St. Antonu, koja je sredinom marta zadobila sličnu povredu kao i Lindsey Vonn, od koje se još uvek oporavlja. Amerikanke su trenutno najbolji ženski tim u brzim disciplinama, jer su sve članice ekipe uspele da zabeleže plasman na podijum u nekoj od trka Svetskog kupa prethodne sezone.

Lindsey Vonn je ovih dana u svom matičnom ski klubu u Vailu novinarima demonstrirala snagu operisanog desnog kolena za koje kaže da je zdravo skoro kao i levo. Američka ski šampionka će boravak u Čileu početi sa slobodnim skijanjem, a zatim će polako uključivati i rad sa kapijama ako joj koleno to dozvoli. Ona neće nastupiti na otvaranju nove sezone Svetskog kupa koji počinje veleslalomom u Soeldenu. Lindsey i njen tim očekuju da će se ona vratiti takmičenjima krajem novembra, kada se skijaški karavan Svetskog kupa seli u Severnu Ameriku, gde je Vonnova do sada tradicionalno postizala dobre rezultate.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar