Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lindsey Vonn ponovo u punoj brzini
07

nov

2013

Lindsey Vonn ponovo u punoj brzini

Najbolja američka skijašica se vratila treninzima spusta.

Lindsey Vonn ponovo juri na skijama i radi ono što najbolje zna. Ona je odradila prvi dan spustaških treninga u trening centru američke reprezentacije za brze discipline u Copper Mountainu. Lindsey je prvih par vožnji odradila sa malo zadrške, pokušavajući da se ponovo navikne na brzinu.

Tokom pete i poslednje vožnje, Vonn je krenula punim gasom i dala sve od sebe na stazi dugoj dve milje. Po ulasku u cilj, Lindsey se savila od iscrpljenosti i pokušavala da dođe do daha. Četvorostruka osvajačica velikog kristalnog globusa se sve više oceća kao ona stara, a njeno operisano desno koleno postaje sve jače.

Lindsey je posle treninga rekla da je koleno u dobrom stanju i da je generalno zadovoljna.

- Sve je dobro. Osećam se sveže i naporno treniram. Sve je savršeno.

Amerikanka je posle povrede zadobijene u Schladmingu, u februaru ove godine, prošla kroz naporan višemesečni period rehabilitacije. Razmišljala je o nastupu u prvoj trci sezone, veleslalomu u Soeldenu koji je vožen krajem oktrobra, ali je ipak morala da odustane od te namere, zbog čega nije krila razočarenje.

- Definitivno sam bila razočarana. Meni je teško da kažem ne. Ali, osetila sam da mi je potrebno još vremena.

Ovih dana sve njene odluke usmerene su samo na jednu stvar – da bude potpuno spremna u startnoj kućici olimpijskog spusta u Sochiju, gde će braniti titulu osvojenu u Vancouveru 2010. godine.

Lindsey Vonn se vraća takmičenjima u Svetskom kupu u Beaver Creeku, krajem novembra. Narednih nekoliko nedelja treniraće brze discipline. Lindsey kaže da ima osećaj da joj je superveleslalom već na solidnom nivou, dok na spustu i dalje treba da radi.

- Moje skijanje je trenutno na jako dobrom nivou, posebno u superveleslalomu. Moram i dalje da radim na spustu – rekla je američka šampionka.

Na prvoj trening vožnji spusta u Copperu u sredu, Lindsey je bila iznenađena brzinom koju je dostigla i trebalo joj je par trenutaka da se prilagodi. Išla je brzinom od oko 75% u odnosu na njene redovne nastupe u spustu pre povrede.

Lindsey je dan treninga u Copperu tretirala gotovo kao zvanični trening pred neku od trka Svetskok kupa. Posle svake vožnje uzimala bi svesku i zapisivala komentare o opremi. Kada je završila bila je zadovoljna.

- Osećala sam se jako dobro...za moj prvi dan treniga spusta. Da, bilo je baš dobro – rekla je Lindsey koja živi u obližnjem Vailu.

Na pitanje koji joj je sada cilj, Lindsey je rekla:

- Da budem brža. Treba mi još milja u nogama

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar