Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kopaonik se kandidovao za trku Evropa kupa
12

jun

2013

Kopaonik se kandidovao za trku Evropa kupa

Ukoliko inspekcija FIS u septembru da pozitivno mišljenje, ženska trka Evropa kupa mogla bi da uđe u kalendar za sezonu 2014/2015.

Srpska delegacija (Skijaški savez Srbije i JP Skijališta Srbije) prisustvovala je na FIS kalendarskoj konferenciji u Cavtatu. Pored redovnih sastanaka sa čelnicima međunarodne skijaške organizacije i članovima komiteta, jedna od glavnih tema je bila mogućnost kandidovanja Srbije, odnosno Kopaonika, za trku Evropa kupa.

Ova inicijativa pokrenuta je od strane Skijaškog saveza Srbije još prošle godine, a sada uz podršku Skijališta Srbije i zajednički nastup od čelnih ljudi Evropa kupa dobijeno je obećanje da će u septembru biti izvršena inspekcija kapaciteta Kopaonika i biće utvrđeno da li postoje uslovi za organizaciju takvih takmičenja. Kopaonik bi trebalo da poseti koordinator ženskih trka Evropa kupa, Argentinac Janez Flere.  

Da li će Kopaoanik biti domaćin sjajnih trka, u kojima s uspehom učestvuje i Nevena Ignjatović, zavisi on nekoliko faktora. Pored ostalog, važna je blizina aerodroma Niš, kako bi mogli da se organizuju čarter letovi, kao i smeštajni kapaciteti na planini. Ukoliko sve bude u redu, postoji mogućnost da trka Evropa kupa za žene na Kopaoniku uđe u kalendar za sezonu 2014/2015.

Dobijanje takmičenja ovog ranga znatno bi pomoglo promociji skijanja u okruženju, jer je poslednji put trka Evropa kupa u Srbiji vožena davne 1986. godine.

Konferenciji su prisustvovali Dragor Stojanović, predsednik IO SS Srbije, Milan Božić, generalni sekretar, Stevan Marinković, tehnički delegat FIS, prof Robert Ropert i Jurica Stanković. Ispred Skijališta Srbije u Cavtatu je bio direktor Dejan Ljevnaić.

Foto: Skijanje.com

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar