Naslovna    Vesti    Takmičenja    Olimpijski pobednik spusta iz Sarajeva u teškom stanju
19

jul

2013

Olimpijski pobednik spusta iz Sarajeva u teškom stanju

Bivši američki reprezentativac Bill Johnson, u životnoj je opasnosti nakon infekcije koja je napala njegove unutrašnje organe.

Olimpijski pobednik spusta u Sarajevu, Amerikanac Bill Johnson, nalazi se u veoma teškom stanju. Primljen je u bolnicu krajem prošlog meseca zbog infekcije koja je napala njegove unutrašnje organe a sada u potpunosti odbija medicinski tretman.

Njegova majka rekla je da bivši skijaš ne želi više da prima hranu kroz cev iako proživljava bolove kod gutanja. Takođe, odbija da primi kiseonik i antibiotike koji bi mu mogli pomoći. Njegova želja je da se vrati u dom za osobe sa posebnim potrebama u Greshamu gde živi poslednjih godina.

Ona je još dodala da se infekcija nalazi u njegovom krvotoku a doktori ne mogu da nađu uzrok iako su obavili sve preglede kao i rentgensko snimanje.

Johnson je u pokušaju da se vrati profesionalnom skijanju 2001. godine doživeo težak pad na treningu i tada je zadobio povrede mozga. Tri nedelje je proveo u komi te se više nikada nije u potpunosti oporavio. Stanje mu se dodatno pogoršalo nakon teškog moždanog udara 2010.

Pored velikog uspeha na Olimpijskim igrama 1984. Godine u Sarajevu gde je Amerikancima doneo prvo olimpijsko zlato u spustu, iste godine je tri puta trijumfovao na trkama Svetskog kupa u Whistleru, Aspenu i Wengenu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar