Naslovna    Blog    Ski Oprema    Fischer tehnologije - Noviteti za sezonu 2015/16
26

nov

2015

Ivan Tamburić

Fischer tehnologije - Noviteti za sezonu 2015/16

Austrijski proizvoođač ski opreme za predstojeću sezonu pripremio je niz noviteta i inovacija.

Kao i svake godine, Fischer u sezonu 2015/16 ulazi osvežen sa mnogo noviteta, koje sportisti, skijaški zaljubljenici i znalci znaju ceniti. Upravo ti noviteti doprinose boljem kvalitetu, performansama i još većem zadovoljstvu na snegu.

Linija RC4 WORLDCUP je u znaku BLACK BEASTa. Nov, upadljiv dizajn, sa kontrastom crne i Fischerove svima dobro poznate žute boje, je dokaz da Fischer proizvodi ne samo odlične, već i dizajnom privlačne proizvode.

Fischer-ova kolekcija se ne može zamisliti bez serije PROGRESSOR. U sezoni 2015-16 ova serija je još više unikatna, i to sa tehnologijama AIRT TEC TI i RAZORSHAPE,  koje daju dodatnu vrednost Progressor skijama, pored već poznate tehnologije dvostrukog radijusa (Dual Radius System). Skije PROGRESSOR od  ove sezone neće biti poznate samo po svojim odličnim voznim sposobnostima već i po  svojoj izuzetno maloj težini.

Tehnologija AIR TEC TI je prisutna i kod serije MOTIVE. All Mountain skije ne poznaju granice: uređeni i neuređeni tereni, brzo menjanje snežne podloge. Zbog toga skije nisu opremljene samo sa Allmountain Rocker tehnologijom, već  i sa AIR TEC TI tehnologijom. Rocker pomaže lakšem ulasku u zavoj i većoj plovnosti same skije, dok  AIR TEC TI osigurava manju težinu skije i odlične vozne karakteristike.

Još u prošloj sezoni, Fischer je napravio ogroman napredak na području turno skijanja. U sezoni 2015/16 glavna inovacija je PROFOIL. PROFOIL je  Fischerova tehnologija, odnosno Fischerova verzija kože za turno skije, koja deluje na principu „crown“ tehnologije, koja dolazi iz sveta nordijskog skijanja gdje je Fischer neosporno broj 1. Glavne karakteristike ove tehnologije su poboljšana efikasnost i manja upotreba energije prilikom penjanja.

Iz sezone u sezonu se Fischerova linija za dame poboljšava i osvaja svoje mesto na skijalištu. Tako je na renomiranom World Ski testu, u kategoriji univerzalnih ženskih skija, pobedu odnela Fischerova ženska skija Trinity, dok je u kategoriji “Ladies High Performance“ najvišu ocenu dobio Fischerov ženski model  C-LINE DIVINE.

Skije C-LINE DIVINE su izrazito lagane, ali uz to stabilne i torziono veoma otporne. Sa  RACETRACK TUNE.IT tehnologijom  su moguća individualna podešavanja sendvič konstrukcije, dok dodatni karbonski plašt osiguravaju stvarno odlične vozne karakteristike.

Generalni zastupnik za Fischer
Vita Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija, info@vita.si, tel: +386 (0)7 30 44 990 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar