Naslovna    Vesti    Ostalo    Pao sa žičare i ostao živ (VIDEO)
11

mar

2013

Pao sa žičare i ostao živ (VIDEO)

Mladi Amerikanac zbog nepažnje pao sa visine od desetak metara, ali je, srećom, preživeo.

Ove zime zabeleženo je nekoliko nesreća koje su se dogodile na ski žičarama, a bilo je i smrtnih slučajeva, o čemu je naš magazin već pisao. Jedan pad sa četvorosedišnice u SAD dobio je veliki publicitet jer je slučajno snimljen, a snimak je objavljen na Youtubeu i videlo ga je preko 3,5 miliona ljudi.

Mladi Amerikanac, border po imenu Jacob, zbog sopstvene neopreznosti i nepoštovanja pravila pao je sa visine od oko 10 metara, zadobio povrede glave i tela, ali je, srećom, preživeo.

Njegovi prijatelji bili su na sedišnici do njegove, a kako objašnjava mladić koji je snimio pad, on je pokušao da ih pogodi grudvom snega.

- Jacob je želeo da nas pogodi i u jednom trenutku je iskliznuo sa sedišta, ali je uspeo da se uhvati za šipku. Visio je oko tri minuta nakon čega je pao. Zadobio je frakturu lobanje, ugruvao se i izgubio svest. Da je nosio kacigu, verovatno bi izbegao povredu glave. Ja nikada ne skijam bez kacige i ona me čini sigurnijim. Takođe, da je bila spuštena sigurnosna šipka, do incidenta ne bi ni došlo – kaže ovaj skijaš i objašnjava zašto je postavio uznemirujući video na Youtube:

Hteo sam da ljudi vide šta može da im se dogodi ako ne primenjuju mere sigurnosti, ako ne nose kacigu ili se voze žičarom bez spuštene šipke. Takvih skijaša i bordera ima dosta i nadam se da će posle ovog videa promeniti stav po tom pitanju.

Jacobovi prijatelji odmah su obavestili ski patrolu, koja je morala da se spusti u podnožje planine kako bi alarmirala hitnu pomoć jer u tom delu planine nema signala za mobilne telefone. Jacob je prebačen u bolnicu na odeljenje intezivne nege, a ispostavilo se da povrede nisu opasne po život.

Skijanje.com apeluje na sve skijaše i bodrere da poštuju pravila ponašanja na skijalištima i ski liftovima, da obavezno nose kacige i da na sedišnicima spuštaju sigurnosnu šipku.


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar