Naslovna    Vesti    Skijališta    Otvoren ski centar "Gornje Pale - Ravna planina"
06

jan

2015

Otvoren ski centar "Gornje Pale - Ravna planina"

U nedelju 04.01. otvoreno je novo skijalište u podnožju Jahorine.

U nedelju 04.01.2015. na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Ekspres", firma Majnex sa Pala svečano je otvorila novo skijalište "Gornje Pale - Ravna planina".

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ski centar, koji je deo projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro" koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je tog dana besplatno skijanje za decu i odrasle na pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže ski liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski centar nalazi se u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dečiji lift, kao i dečiji zimski ski vrtić te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Tokom svečanosti otvaranja ski centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba "Trebević", dok je u zabavnom delu programa nastupio pevač Nikola Rokvić.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar