Naslovna    Vesti    Skijališta    Najava povezivanja Jahorine i JP Skijališta Srbije
30

mar

2016

Najava povezivanja Jahorine i JP Skijališta Srbije

Moguće preuzimanje OC Jahorina od strane JP Skijališta Srbije.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković, direktor Olimpijskog centra Jahorina Velibor Lazarević, vršilac dužnosti Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić sa menadžmentom preduzeća i predsednik Nadzornog odbora Skijališta Srbije Vlada Krstivojević održali su danas u Beogradu sastanak na temu potencijalnog preuzimanja OC Jahorina.

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Predrag Gluhaković predstavio je menadžementu Skijališta Srbije predlog i model eventualne saradnje i rekao da je ovo još jedan korak ka daljim pregovorima. - Danas smo na sastanku predstavili moguće metode koje bismo mogli da preduzmemo da dođe do realizacije projekta. Sledeći korak je da se Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske upoznaju sa dosadašnjim pregovorima kako bismo došli do rešenja koji je u obostranom interesu - zaključio je Guhaković. On je istakao da bi Jahorina od Skijališta Srbije dobila veliko iskustvo u rukovođenju i upravljanju ski centrima, kao i da bi ovakav zajednički regionalni proizvod pojačao u značajnoj meri priliv turista.

Vršilac dužnosti dirketora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić rekao je da su upoznati sa situacijom u olimpijskom centru Jahorina, trenutnim stanjem i rezultatima. - Svakako dalji pregovori i realizacija bilo kakvog dogovora zavisi isključivo od dogovora dve Vlade, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske. Skijališta Srbije su potpuno spremna da pomognu razvoju i unapređenu ovog ski centra, s obzirom na veliko iskustvo i znanje koje imamo, a što smo dosadašnjim radom i rezultatima pokazalinaglasio je Ljevnaić. On je kazao da je zajednička regionalna ponuda kao i dalje regionalno povezivanje Srbije i Republike Srpske od strateškog značaja. Govoreći o daljim koracima, Ljevanić je rekao da će to biti predmet dogovora dve Vlade.

Direktor OC Jahorine Velibor Lazarević naglasio je da ovaj centar ima odličnu saradnju sa Skijalištima Srbije i da je je kruna tog odnosa memorandum kojim ski karte za Jahorinu važe u Srbiji i obrnuto. - Nadamo se da ćemo uspeti da dogovorimo realizaciju oko upravljanja Jahorinom kako bismo iskoristili sinergetski efekat Srbije i Republike Srpske - rekao je Lazarević.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar